Samtale og debatt

Du vil ikke tro hva som skjer i kulturjournalistikken!

Dekningen av kulturstoff i Norges store mediehus har blitt ensformig, hevder mange. Vi har invitert kritikerne og kulturredaksjonene til en samtale om hva kulturjournalistikk bør være.

Foto: Amalie Kasin Lerstang/Kristine Helliesen, Sigrid Hvidsten/Jacques Hvistendahl, Torgny Amdam/Anne Valeur, Ingerid Nordtrand/Robert Rønning
Dekningen av kulturstoff i Norges store mediehus har blitt ensformig, hevder mange. Vi har invitert kritikerne og kulturredaksjonene til en samtale om hva kulturjournalistikk bør være.
Tirsdag 27. april 2021
19.00 - 19.45
Gratis - ingen påmelding

Den siste tiden har vi sett et veldig engasjement for kulturdekningen i de store mediehusene som Dagbladet og NRK. Bakteppet for debattene er blant annet nedleggelsen av mange av NRKs nisjeprogram og lanseringen av nye, mer vidtfavnende program som “Kulturstripa” og “De neste”. Også e-postene sendt fra kulturredaktørene i Dagbladet til sine anmeldere med oppfordring om å anmelde oppsiktsvekkende bøker bidro til debatten. Mediehusene svarer at kulturdekningen er like god, om ikke enda bedre og ikke minst - bredere.

Er kulturjournalistikken fallitt eller er den endelig tilgjengelig for alle og enhver? Under hvilke vilkår produseres kulturstoff i de store norske mediehusene i dag?

Vi har invitert forfatter og nestleder i forfatterforeningen, Amalie Kasin Lerstang, musiker og styremedlem i NOPA, Torgny Amdam, mangeårig kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, og fungerende kulturredaktør i NRK, Ingerid Nordstrand til å ta debatten hos hos.

Ane Farsethås, litteraturviter - og anmelder og kulturredaktør i Morgenbladet, leder samtalen.

Arrangeres av Morgenbladet og Deichman

    Praktisk info

    Strømming

    Se samtalen direkte på vår Facebook-side, Deichman Bjørvika. Opptaket er tilgjengelig til tirsdag 11. mai.