Formidling og fortelling

Edvard Sills eventyr - en interaktiv byvandring for barn

Bli med 230 år tilbake tid! Gå i de gamle gatene nær biblioteket og finn ut hvordan det var å være barn her, mellom sjøboder, kuer og smuglere.

Illustrasjon: Tidvis utvikling
Bli med 230 år tilbake tid! Gå i de gamle gatene nær biblioteket og finn ut hvordan det var å være barn her, mellom sjøboder, kuer og smuglere.
Lørdag 1. okt. 2022
10.00 - 18.00
Deichman Bjørvika
Torget (1. etasje)
Gratis - ingen påmelding

Nå kan du løpe og leke i de samme gatene som Edvard Sills gjorde da han kom til byen i 1792. Hvordan var det i Oslo da? Luktet det vondt? Og hvem var egentlig den elleve år gamle gutten som ble født i St. Croix, et varmt sted langt unna Norges hovedstad?

«Edvard Sills eventyr» kombinerer digitale spill med historiske vandringer for barn. På biblioteket kan du hente et hefte du tar med på tur ut i bygatene i Kvadraturen. Der blir dere kjent med Christiania (som Oslo het før), og får høre hele historien om Edvards Sills.

Dette er et pilotprosjekt laget av Tidvis utvikling, et ideelt AS som utforsker nye måter å formidle historie og kulturarv.

“Edvars Sills eventyr” er for hele familien, men spesielt laget for deg mellom 9-12 år.


    Praktisk info

    I høstferien kan du møte opp på biblioteket for å få mer informasjon om Edvard Sills historie, byvandringen og appen du kan laste ned til telefonen din for å spille. Du kan også låne bøker for barn om livet på 1700-tallet.

    Appen er gratis. Du kan laste den ned i linkene nedenfor.