Samtale og debatt

Even Saugstad om Hjulbåten "Sara" og "Byoriginaler i Oslo"

Velkommen til et nytt og spennende foredrag med Even Saugstad!

Velkommen til et nytt og spennende foredrag med Even Saugstad!
Torsdag 5. des. 2019
18:00 - 20:00
Gratis - ingen påmelding

KL. 18. Den håndsveivede hjulbåten «Sara» var i bruk av Thomas Heftye på Sarabråten for over hundre år siden. Historien vil ha det til at den ble senket i Nøklevann tidlig på 1900-tallet. Nå har båten oppstått som en modell og denne båtkopien i størrelse 1:10 er nå utstilt i Oppsal biblioteks lokaler. I den forbindelse holder Even Saugstad, medlem av Sarabråtens venner og forfatteren bak boka «Sarabråten - godset i skogen» - et miniforedrag om båten og dens historie. Foredraget begynner kl. 18.00 og varer ca 30 minutter.

Kl. 19. Hvem husker ikke advokat Hermansens spontane turnoppvisning på T-banen eller fakiren El Jucans sang og show? Mange minnes også Sving Deg, Luse-Frantz og Homansbyens Dronning fra 40- og 50-tallets Oslo. Byoriginalene er byens små fargeklatter, personer som tør å stå opp mot normer og retningslinjer både når det gjelder antrekk og væremåte. Boka gir deg historien bak kallenavnene og ansiktene.

I tillegg til personene som ble presentert i forrige utgave fra 2008, møter vi denne gangen blant annet Blomster-Ole, Appelsin-Herman, Montgomery og Ole-Bjørn. Boka omtaler også Ole Kopreitan, Pål Jensen, Renald Antoinette og Lars Poverud som gjør og gjorde livet på Karl Johans gate litt muntrere.

Foredragene er åpent og gratis for alle. Den nye boka selges under foredraget.