Verksted og kreativitet

Fiks & bruk: Restematverksted

Sara Døscher (Restekjærlighet) viser oss hvordan vi kan få spist opp restematen vår!

Foto: www.saradoscher.no
Sara Døscher (Restekjærlighet) viser oss hvordan vi kan få spist opp restematen vår!
Torsdag 24. nov. 2022
17.00 - 18.30
Deichman Majorstuen
Verkstedrommet
Gratis - påmelding

I gjennomsnitt kaster hver nordmann 40,3 kg spiselig mat i løpet av et år. Det vi kaster mest av er restemat, etterfulgt av brød og frukt. Fremtiden i våre hender anslår at matsvinn på landsbasis koster oss over 22 milliarder kroner. Matsvinnet fra norske husholdninger kunne mettet en halv million mennesker, og har et klimaavtrykk som tilsvarer det årlige utslippet fra 260.000 biler.

Den gode nyheten er imidlertid at matsvinn, i alle fall det som kommer fra vår egen husholdning, er noe vi langt på vei kan gjøre noe med helt selv. Å bekjempe matsvinn er et effektivt tiltak, både for klima og for lommeboken!

Sara Døscher har jobbet med mat og vin i over 20 år. Hun er fast vinspaltist i VG fredag, og leder vin-podcasten Fredagstipset. Hun har skrevet flere bøker om mat og vin, deriblant Restekjærlighet sammen med Klaus Døscher. Torsdag 24. november kommer hun til biblioteket for å vise oss hva restemat kan være, og hvordan vi kan få mest mulig ut av den!

OBS! Bindene påmelding.

Arrangeres av Deichman Majorstuen og Bydel Frogner