Film og spill

Filmvisning: 1000 Women and a Dream

Bli kjent med noen av de mange kvinnene som jobber for fred.

Foto: Gabriela Neuhaus
Bli kjent med noen av de mange kvinnene som jobber for fred.
Torsdag 24. nov. 2022
18.00 - 19.30
Gratis - ingen påmelding

I samarbeid med Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet viser vi den prisbelønte dokumentaren "1000 Women and a Dream" (2005). Vi starter med en kort introduksjon til filmen og inviterer til samtale etterpå. Arrangementet er gratis, og det blir enkel servering.

Om filmen:

Flere millioner mennesker over hele verden jobber dag ut og dag inn for fred. De fleste av dem hører vi sjeldent om.

Ta for eksempel Maggy Barankitse i Burundi, som reddet tusenvis av barn fra massakrene under borgerkrigen på 1990-tallet. Eller Naseeb Mohammad Shaikh i den indiske staten Gujarat – både mannen og døtrene hennes, sammen med over tyve av hennes slektninger, ble myrdet under opptøyene i 2002. I dag reiser hun fra landsby til landsby for å overtale de som var del av opptøyene den gang om å la hatet deres ligge, og heller leve sammen i fred. Eller Ellen Barry, som i over 30 år har jobbet utrettelig med å avdekke brudd på menneskerettigheter i amerikanske fengsler.

Disse kvinnene er del av et ekstraordinært prosjekt: sammen med 997 andre kvinner ble de i 2005 nominert til Nobels fredspris. Det var den sveitsiske politikeren Ruth Gaby Vermot som tok initiativ til prosjektet, som har fått navnet «1000 Women for the Nobel Peace Prize.» Denne dokumentaren viser hvordan en ambisiøs idé ble til et verdensomspennende prosjekt, og lar oss møte noen av de modige kvinnene som vier livene sine til fredsarbeid.

Dokumentaren er regissert av Gabriela Neuhaus and Angelo Scudeletti. Varighet: 55 minutter.

Arrangeres av Deichman Majorstuen og Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet