Samtale og debatt

Filosofen inviterer: Du og jeg og skjermen

Velkommen til en samtale om skjermens velsignelser og forbannelser!

Velkommen til en samtale om skjermens velsignelser og forbannelser!
Tirsdag 15. okt. 2019
18:00 - 19:00
Gratis - ingen påmelding

Menneskene har kommunisert med hverandre helt uten skjermer gjennom millioner av år. Men på få år har vi gått fra et skjermfritt samfunn til å være omgitt av dem på alle kanter døgnet rundt. Hva gjør dette med oss? Med enkeltindividet og med samfunnet?

Arrangementet inngår i Deichman Majorstuen sin serie "Filosofen inviterer". Denne gangen har vi i samarbeid med filosof Kaja Melsom invitert personer med ulike innfallsvinkler til å delta i en samtale om skjermens velsignelser og forbannelser.

Panelet består av: Sigrid Sollund: journalist i NRK og forfatter, Steffen Krüger: medieviter ved UiO, deltar i det flerårige prosjektet «Screen Cultures» der han forsker på de politiske dimensjonene ved skjermbruken vår, Ole Jacob Madsen: psykolog og forfatter, professor ved Psykologisk institutt, UiO. Og samtaleleder, Kaja Melsom: filosof og forfatter, ansatt i Human-Etisk Forbund.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Arrangementet er etter avtale et gjenbruk fra Bjørnsonfestivalen 2019.

Fotokreditering: Sigri Sollund: Agnete Brun. Steffen Krüger: privat. Ole Jacob Madsen: Fartein Rudjord. Kaja Melsom: Julie Pike.