Samtale og debatt

Filosofen inviterer: Du og jeg og skjermen

Velkommen til en samtale om skjermens velsignelser og forbannelser!

Agnete Brun, privat, Fartein Rudjord, Julie Pike
Velkommen til en samtale om skjermens velsignelser og forbannelser!
Tirsdag 15. okt. 2019
18:00 - 19:00
Gratis - ingen påmelding

Menneskene har kommunisert med hverandre helt uten skjermer gjennom millioner av år. Men på få år har vi gått fra et skjermfritt samfunn til å være omgitt av dem på alle kanter døgnet rundt. Hva gjør dette med oss? Med enkeltindividet og med samfunnet?

Arrangementet inngår i Deichman Majorstuen sin serie "Filosofen inviterer". Denne gangen har vi i samarbeid med filosof Kaja Melsom invitert personer med ulike innfallsvinkler til å delta i en samtale om skjermens velsignelser og forbannelser.

Panelet består av: Sigrid Sollund: journalist i NRK og forfatter, Steffen Krüger: medieviter ved UiO, deltar i det flerårige prosjektet «Screen Cultures» der han forsker på de politiske dimensjonene ved skjermbruken vår, Ole Jacob Madsen: psykolog og forfatter, professor ved Psykologisk institutt, UiO. Og samtaleleder, Kaja Melsom: filosof og forfatter, ansatt i Human-Etisk Forbund.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Arrangementet er etter avtale et gjenbruk fra Bjørnsonfestivalen 2019.

Fotokreditering: Sigri Sollund: Agnete Brun. Steffen Krüger: privat. Ole Jacob Madsen: Fartein Rudjord. Kaja Melsom: Julie Pike.