Formidling og fortelling

Forfatterne III:

Forfatterne er Deichman Grünerløkkas månedlige opplesningsserie. I kveld: Brynjulf Jung Tjønn, Mazdak Shafieian, Anne Bitsch og Ways of Seeing (Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban).

Forfatterne er Deichman Grünerløkkas månedlige opplesningsserie. I kveld: Brynjulf Jung Tjønn, Mazdak Shafieian, Anne Bitsch og Ways of Seeing (Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban).
Onsdag 19. okt. 2022
19.00 - 21.00
Gratis - ingen påmelding

Forfatterne er Deichman Grünerløkkas månedlige opplesningsserie.

Månedens opplesere og bøker:

Brynjulf Jung Tjønn: Kvit, norsk mann

Mazdak Shafieian: Skinnende døde

Anne Bitsch: Den norske skyld. En beretning fra rettsaken mot Philip Manshaus

Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban (red.): Jeg skulle si storm. Boka om Ways of Seeing

Vi arrangerer Forfatterne fordi vi savner en opplesningsserie i Oslo og for å formidle bøkene vi får inn gjennom innkjøpsordningen.

Det blir servering. Biblioteket holder åpent til klokka elleve.

*

MER OM FORFATTERNE OG BØKENE:

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009). Tjønn jobber som forlagsredaktør i Samlaget.

Kvit, norsk mann er ei samling dikt om norsk oppvekst og norsk rasisme. Ho byggjar på forfattaren sine eigne erfaringar, men rettar seg til eit heilt land av lesande og nysgjerrige menneske. Tekstane trekkjer også forbindelsar til andre, liknande forteljingar – og set vår samtid og kultur under lupen.

*

Mazdak Shafieian debuterte som forfatter i 2006 med diktsamlingen Dyregravsmørke. Han har i tillegg vært medredaktør i skriftserien Au petit garage og for tidsskriftet Teologi, og har sittet i redaksjonen i Vinduet.

Romanen Skinnende døde tar utgangspunkt i forfatterens egne opplevelser fra den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak, samt samfunnsendringene i Iran i tiden etter den islamske revolusjonen i 1979.

*

Anne Bitsch er en norsk-dansk forfatter. Hun har en doktorgrad i samfunnsgeografi. I 2017 mottok hun Kritikerprisen for Går du nå, er du ikke lenger min datter, og i 2021 utkom hennes fjerde bok, Brorskapet. En historie om drapet på Benjamin Hermansen.

I Den norske skyld skriver Anne Bitsch om rettssaken mot Manshaus og spør hvorfor rasistisk ideologi appellerer til menn som ham. Forfatteren gir et innblikk i terroristens oppvekst og radikaliseringsprosess, og undersøker hvordan høyreekstremister påvirkes av sin politiske samtid.

*

«Ways of Seeing», som hadde premiere 21. november 2018 på Black Box teaters hovedscene, er etterkrigstidas mest omtalte teaterstykke.

Hvordan kunne en teaterforestilling skapt av en liten gruppe eksperimentelle kunstnere utløse en justisministers avgang, refs fra statsministeren og toppolitikere som anklaget kunstnerne for å inspirere til terror?

I Jeg skulle si storm. Boka om Ways of Seeing er en rekke ulike aktører innen juss, kunst, internasjonal politikk og rettighetskamp invitert til å reflektere videre over denne spektakulære historiske hendelsen. Vi får en gjennomgang av hendelsesforløpet og refleksjoner over hva forestillingen faktisk iscenesatte.

Arrangeres av Deichman Grünerløkka