Formidling og fortelling

Forfatterne XIV

Fire langlesninger av fire forfattere som leser fra fire ferske bøker.

Foto: George Bermudez / Design: Eirik Hjeldnes Kjellsen
Fire langlesninger av fire forfattere som leser fra fire ferske bøker.
Onsdag 14. feb. 2024
19:00 - 22:00

Månedens opplesere og bøker:

Mikkel Øyen: Idiotene

Kristin Berget: Middelalderen

Øyvind Rimbereid: Hvorfor hjerte nummer to

Kathleen Rani Hagen: De jordbundne

Vi arrangerer Forfatterne fordi vi savner en opplesningsserie i Oslo og for å formidle bøkene vi får inn gjennom innkjøpsordningen.

Det blir servering. Biblioteket holder åpent til klokka ti.

Forfatterne er støttet av Norsk kulturråd.

*

Mikkel Øyen (f. 1978) debuterer med romanen Idiotene (CappelenDamm 2024). Han er også ildsjelen bak Splittet kjerne, en ambulerende opplesningsserie og papirutgivelse som nettopp kom ut med nr. 118.

Kristin Berget (f. 1975) debuterte i 2007 med diktsamlingen loosing louise. Siden har hun gitt ut fem diktsamlinger, den i omfang knøttlille romanen Sonja Sacre Coeur, og boka Min natur sammen med svenske Mara Lee. I flere år var hun også redaktør for CappelenDamms årlige debutantantologi Signaler. Denne kvelden skal hun lese fra diktsamlingen Middelalderen (CappelenDamm 2024).

Øyvind Rimbereid (f. 1966) debuterte som med novellesamlingen Det har begynt i 1993 og skrev ytterligere en novellesamling og en roman før han debuterte som poet med Seine topografiar i 2000. Siden har det blitt ytterligere ni diktsamlinger. Denne kvelden skal han lese fra Hvorfor hjerte nummer to (Gyldendal 2023).

Kathleen Rani Hagen debuterte i 2018 med romanen Grunnleggende plantediversitet. De jordbundne (CappelenDamm 2024) er hennes andre bok.

Arrangeres av Deichman Grünerløkka