Lesesirkel

FULLT! Lesesirkel – med forfatter!

Velkommen til lesesirkel med forfatter Bjørn Vatne! Lesesirkelen er nå fulltegna.

Velkommen til lesesirkel med forfatter Bjørn Vatne! Lesesirkelen er nå fulltegna.
Tirsdag 27. okt. 2020
17.00 - 18.00
Gratis - påmelding
Påmelding til katrine.urke@deichman.no

Den siste tirsdagen i måneden har vi lesesirkel på Deichman Bøler. Til lesesirkelen 27. oktober får vi forfatterbesøk. Bjørn Vatne kommer for å delta i boksamtalen. NB! Merk klokkeslett – vi starter kl. 17 denne gangen. Forfatterforeningen låner denne høsten ut forfattere til utvalgte lesesirkler, og vi ble en av de heldige!

Vi leser "Nullingen av Paul Abel" (2018). Dette skriver forlaget om den kritikerroste boka:

"Nordvestlandet, midten av det 21. århundret: Norge har som den eneste nasjonen i verden lyktes i å bygge et nettverk av dyp, kollektiv bevissthet blant sine innbyggere. Et atomtykt lag av grafén utenpå hjernebarken, også kalt Sjalken, lar deg oppleve fremmede steder, kjenne lukter, sanse mennesker som ikke er der.

Marinbiologen Paul Abel hater fremskrittet og sverger fremdeles til den gammeldagse, håndholdte Sjalken. Da Norge utsettes for et statskupp utført av det øko-politiske partiet Pan-etisk forbund, er han blant de få som unngår å bli hjernevasket.

Snart befinner han seg i en knøttliten leilighet i Fortettingen, på bunnen av et hierarki bygget på ideen om verdens-altet. Hans kone Astrid er forvandlet til en av statens mest betrodde tjenere, evig tro mot Pan. Alt dette akter Paul å gjøre noe med.

Nullingen av Paul Abel er en roman om å finne sin plass i økosystemet, om kjærlighet, tro og skepsis, og den uovervinnelige kraften i dansefilmer fra 80-tallet."

Bjørn Vatne (f. 1976) er fra Ålesund. Han debuterte med romanen "Slik skal vi velge våre ofre" i 2015, den ble kåret til Årets roman av norske bokbloggere. Vatne har studert blant annet sosiologi og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, og har gått to år ved Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. Han har publisert tekster blant annet i Vinduet og Granta, jobbet i flere år som journalist, og er i dag løsarbeider i Ålesunds kulturliv. For romanen "Nullingen av Paul Abel" (2018) ble Vatne tildelt Stig Sæterbakkens Minnepris.

Diskusjonsspørsmål knyttet til bøkene sendes ut per e-post noen dager før lesesirkelen. Bok kan hentes på biblioteket i forkant av møtene.

Ansvarlig for lesesirkelen er bibliotekar Katrine Judit Urke. Send e-post til katrine.urke@deichman.no for å stå på e-postlista, eller om du har spørsmål.

Kontaktinformasjon til alle påmeldte blir lagret i 10 dager for å komme i kontakt ved eventuell smitteoppsporing. Ellers ber vi om at gjeldende smittevernråd overholdes.

Foto: Privat / Bokomslag: Gyldendal

Arrangeres av Deichman Bøler og Den Norske Forfatterforening