Festival

Grolitt: Påfyll med Nazneen Khan-Østrem om London

Velkommen til Fubiak og litterær lunsj med Nazneen Khan-Østrem. London vil aldri bli det samme etter å ha lest denne boka!

Velkommen til Fubiak og litterær lunsj med Nazneen Khan-Østrem. London vil aldri bli det samme etter å ha lest denne boka!
Fredag 20. sep. 2019
11:30 - 12:30
Gratis - ingen påmelding

Glem Big Ben og Buckingham Palace og møt menneskene i gatene som gjennom historien har formet den britiske hovedstaden.

I London – blant gangstere rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet- blir du tatt med til Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoreditch, Brixton og Ealing. Her møter du idealistiske ortodokse jøder, lidenskapelige Arsenal-fans, familien som har drevet kafé i Bethnal Green siden 1900, DJ-en som introduserte The Clash for reggae, irske løsarbeidere, hellige krigere, djerve filmregissører, polske bohemer og kompromissløse indiske restauranteiere.

Boka er både et storslått byportrett, et aktuelt tidsbilde, og en innsiktsfull historiebok – en annerledes guide til en by som rommer hele verden. London vil aldri bli det samme etter å ha lest denne boka!, sier forfatteren.

Forfatteren er født i Kenya, har sine slektsrøtter i Afghanistan og er oppvokst i Storbritannia og Norge. Hun har muslimsk tilhørighet, elsker punkrock, studerte internasjonale relasjoner, har jobbet som journalist. og jobber i dag som redaktør i Aschehoug.

Arrangementet er en del av Deichman sin foredragsserie: Påfyll. Solide, opplysende og engasjerende foredrag i kombinasjon med enkel lunsj, frukt og kaffe.