Festival

GroLitt: Panelsamtale - Klimakrisen i norsk litteratur

Hvorfor er ikke klimakrisen et større tema innen norsk litteratur? Tre forfattere diskuterer.

Hvorfor er ikke klimakrisen et større tema innen norsk litteratur? Tre forfattere diskuterer.
Torsdag 19. sep. 2019
18:00 - 19:00
Gratis - ingen påmelding

De unge demonstrerer for å få voksne til å ta klimakrisen på alvor, men hvilke rolle kan litteratur spille for å få folk engasjert? Tre forfattere som alle har skrevet bøker der klimaendringer og miljøvern er i fokus, møtes for å diskutere disse temaene, og hvorfor det ikke skrives mer om innen norsk samtidslitteratur. Ordstyrer: Madeleine Ryan, litteraturformidler ved Deichman Stovner.

Dag O. Hessen er utdannet biolog og jobber til daglig ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har gitt ut flere bøker om miljø, biologi og filosofi og er en prisbelønnet formidler. Aktuelt boktips: Klimaendringer i Norge, forskernes forklaringer

Brit Bildøen er en anerkjent samtidsforfatter, oversetter, vinner av P2-lytternes romanpris og en av få norske forfattere som har blitt nominert til Dublin Literary Award. Hun debuterte i 1991 og har utgitt dikt, essey, barnebøker og romaner. Bildøen er også vært en av initiativtakerne til Forfatternes klimaaksjon. Aktuelt boktips: Adam Hiorths veg og Sju dagar i august

Christian Valeur er en forfatter født, oppvokst og bosatt i Oslo. Han har skrevet bøker både for voksne og ungdom og er mest kjent for miljøboka “Steffen tar sin del av ansvaret”. Bortsett fra å redde klima brenner han for å få ungdom til å oppdage leseglede. Aktuelt boktips: Steffen tar sin del av ansvaret.

Arrangementet er også en del av Groruddalen litteraturfestival. Følg med på Facebook og Instagram for informasjon om alle arrangementer på festivalen.

Arrangeres av Deichman Nordtvet