Festival

Grolitt: Vitnesbyrd - rasisme i Norge

Fortellinger om rasisme i Norge fortelles igjen og igjen.

Brian Cliff Olguin - Børge Bredenekk / byHands
Fortellinger om rasisme i Norge fortelles igjen og igjen.
Tirsdag 19. okt. 2021
19.00 - 20.00
Gratis - ingen påmelding

Det er sterke vitnesbyrd om fordommer og utestengelse. Både Yohan Shanmugaratnam og Camara Lundestad Joof bruker sine egne liv som utgangspunkt for det de skriver. Hvordan kan de selvopplevde historiene skyve samfunnet videre? Hvordan kan den personlige fortellingen virke sterkere enn kalde fakta?

Yohan Shanmugaratnam har gitt ut boka "Vi puster fortsatt", som blant annet beskrives slik: "varmt og innsiktsfullt om rasismen i Norge, og om fellesskapet som skal til for å få bukt med den."

Camara Lundestad Joof er dramatiker og forfatter, og ga ut boka "Eg snakkar om det heile tida", som er et personlig vitnemål og en apell.

De møter Nosizwe Baqwa til samtale om den personlige rasismen. Baqwa er musiker, samfunnsdebattant og aktuell med forestillingen "Mor av en nasjon".

Arrangementet er en del av Groruddalen litteraturfestival. Vi inviterer hele Oslo til Norges triveligste litteraturfestival for fjerde år på rad, med et program som gjenspeiler det mangfoldet som finnes i dalen. Alle arrangementer er gratis, ingen påmelding nødvendig.

Følg med på deichman.no/grolitt, Facebook og Instagram for informasjon om alle arrangementer på festivalen.


Eg snakkar om det heile tida ()

og andre bøker av Camara Lundestad Joof

    Vi puster fortsatt ()

    og andre bøker av Yohan Shanmugaratnam