Festival

GroLitt: Avslutningsfest

Velkommen til Groruddalen Litteraturfestival!

Bilde: Nadia Ansar (foto: Lars Petter Pettersen), Usman Chaudhry (foto: forfatterens eget), Hani Hussein (Truls Toftnes)
Velkommen til Groruddalen Litteraturfestival!
Fredag 27. okt. 2023
18:00 - 20:30
Gratis - ingen påmelding

GroLitts Gullrekke og den store avslutningsfesten finner sted på Deichman Stovner. Delvis talkshow, delvis stand-up og det blir ikke fredagskveld uten mat og musikk. Start helga på den riktige måten!

Program

Velkommen ved Parichehr Taheri

Boksamtale og høytlesning

Usman Chaudhry, ga i vinter ut diktsamlingen "Kall meg pakkis jeg vet du vil". I diktene blir vi kjent med psykologens og poetens innerste tanker om alt fra mødres betydning til pølser fra Narvesen. Chaudhry har deltatt i en rekke offentlige samtaler om psykisk helse blant menn og flerkulturelle og sier selv om diktsamlingen: «Jeg river ut hjertet mitt og serverer det på et fat til verden.»

Bokbad

Utad var Nadia Ansar den plettfrie datteren, den store kjærligheten til Abid Raja, det gode innvandreralibiet og den velintegrerte psykologen. Det ingen så var at hun bar på en ryggsekk full av skam og mørke hemmeligheter. Med "Min skam" ønsker Ansar å bruke sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv.

Musikkinnslag ved Kristoffer Lislegaard og matservering fra Karachi Streetfood.

COMEBACK – et soloshow av og med Hani Hussein.

Hani Hussein har vært alt fra rådgiver i Somalias FN-delegasjon i New York til deltaker i Kongen Befaler, og nå er hun klar med sitt første soloshow: COMEBACK! Etter nesten 6 år på nasjonale og internasjonale scener kommer hun til Deichman Stovner. One night only!

Kvelden ledes av Deichman Stovners egen Parichehr Taheri. Foruten om å være en høyt verdsatt barnebibliotekar er hun født og oppvokst i Iran, utdannet tekstilkunstner og medlem av Norske billedkunstnere.

Dette arrangementet er en del av Groruddalen litteraturfestival. Vi inviterer til en inspirerende og inkluderende festival for sjette år på rad. Årets tema er muligheter.