Samtale og debatt

Hvordan være antirasist?

Gjennom samtale, dialog og erfaringsdeling skal vi sammen bli litt klokere. Med Tinashe Williamson, Ammal Haj og Felipe “Fela” Orellano Castro

Gjennom samtale, dialog og erfaringsdeling skal vi sammen bli litt klokere. Med Tinashe Williamson, Ammal Haj og Felipe “Fela” Orellano Castro
Onsdag 1. des. 2021
18.00 - 19.00
Gratis - ingen påmelding

For hva er rasisme? Hvordan arter den seg? Hvorfor er representasjon viktig? Hva er identitetspolitikk? Hvordan oppleves rasisme for de som blir utsatt for det? Hvordan ser det ut utenfra, og hva skal vi gjøre? Hva skal vi gjøre når vi blir utsatt for det, og hva skal vi gjøre når vi ser det? Hvordan kan vi være hverandres allierte? Dette er bare noen av de tingene vi inviterer til en samtale om, sammen med tre stykker som har tenkt mye på akkurat disse spørsmålene. Vi inviterer ungdom, unge voksne og voksne til en åpen samtale der vi skal lære av de inviterte gjestene, og av hverandre.

Tinashe Williamson er forfatter, skuespiller, modell og foredragsholder. Hun har akkurat utgitt boken «Håndbok for unge antirasister», som er trykket opp i 3 opplag kun kort tid etter lansering. Tinashe har med sitt blikk på samfunnet blitt en viktig stemme innenfor inkludering og mangfold. Hun er også skuespiller og fast spaltist i magasinet KK.

Ammal Haj kommer fra Furuset, og er leder for Solidaritetsungdom, Norsk Folkehjelps ungdomsorganisasjon, og er en aktiv samfunnsdebattant. Hun er danser, har studert internasjonal politikk i England, og er ansatt som strategiansvarlig for mangfold og inkludering på kulturhuset Sentralen.

Felipe “Fela” Orellano Castro har bakgrunn som barne- og ungdomsarbeider, men er nå først og fremst artist. Han har blant annet gitt ut soloalbumet “Ole Brumms vei”, der han forteller om oppveksten på Haugenstua. I suksessforestillingen “Blokk til blokk”, som han spilte i sammen med Jonathan “Boss” Castro og Don Martin forteller de om en oppvekst i Groruddalen og om møtet med fordommer..

Velkommen til en lærerik kveld med åpen dialog. Det blir enkel servering

Fotokred.:

Tinashe Williamson: Truls Qvale

Ammal Haj: Sentralen

Felipe “Fela” Orellano Castro: JBMusic