Samtale og debatt

Jorda rundt på Tøyen: Short stories from the USA

Jorda rundt på Tøyen er tilbake og denne gangen reiser vi til USA. Bli med på høytlesning og samtale om to short stories: Break it Down av Lydia Davis (1947) og Girl av Jamaica Kincaid.

Jorda rundt på Tøyen er tilbake og denne gangen reiser vi til USA. Bli med på høytlesning og samtale om to short stories: Break it Down av Lydia Davis (1947) og Girl av Jamaica Kincaid.
Mandag 26. sep. 2022
19:00 - 20:00
Gratis - ingen påmelding

“The short story”, er en stor greie i USA. Magasiner og aviser har dyrket frem en haug store forfattere ved å trykke forfatterspirers korte prosa i spaltene. Dessuten mener mange at kortprosaens sterke posisjon i USA henger sammen med at de tidlige kolonistene flyttet mye på seg og ikke ville ta med seg bøker eller aviser. Man ville lese hele historien fra begynnelse til slutt. Etterhvert ble kortprosaen en inntekstkilde for mange forfattere, slik at de kunne finansiere større skriveprosjekter. Mange av USAs største forfattere har eksempelvis skrevet mye for The New Yorker Fiction og andre enestående tidsskrift - der i blant Jamaica Kincaid og Lydia Davis.

Lydia Davis er hyllet for sine absurde og ofte veldig korte fortellinger, noen kan leses som en løs tanke eller et fotografi. Jamaica Kincaid (1949), født i Antigua, flyttet til USA som tenåring og tjente etterhvert til livets opphold ved å skrive noveller. Hennes tekster er kjent for å være detaljrike, kompromissløst ærlige og ofte tematiserer hennes litteratur forholdet mellom mor og datter.

Kveldens ordstyrer er bokormen, norsklæreren og samfunnsdebattanten, Mohamed Abdi. Kveldens skuespiller er Fride Snipsøyr Holøs. Alle får utdelt novellene før arrangementet starter.

Velkommen til høytlesning, samtaler og amerikansk pai i høstmørket.

Arrangementet foregår på engelsk.

Arrangeres av Deichman Tøyen