Kurs og læring

Kildekritikk for ungdom

Har Google svaret på alt? Hvem kan vi egentlig stole på? TENK og Deichman inviterer ungdomstrinnet i Oslo til kurs i kildekritikk.

Foto: Gorm K. Gaare
Har Google svaret på alt? Hvem kan vi egentlig stole på? TENK og Deichman inviterer ungdomstrinnet i Oslo til kurs i kildekritikk.
Tirsdag 19. okt. 2021
09.30 - 12.30
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Påmelding

Dagens informasjonslandskap er grenseløst. Gjennom ulike plattformer på nett har vi tilgang til enorme mengder informasjon, og det kan være vanskelig å avgjøre hva som er sant og usant. Påstander ropes ut, og ofte kan det være vanskelig å vite hvem som egentlig står bak informasjonen. Analyser fra blant annet PISA-undersøkelsen viser at norske elever mangler konkrete verktøy for å utøve kildekritikk.

I dette kurset vil elevene delta på et foredrag der de får spennende eksempler på hvorfor kildekritikk er viktig. I foredraget legger vi opp til små oppgaver som elevene gjør underveis. Med oppdaterte eksempler og konkrete verktøy skal vi faktasjekke påstander og vise hvordan usannheter kan avsløres. Elevene vil få presentert gode verktøy som de kan bruke når de selv skal søke etter informasjon.

Etter foredraget får elevene bli kjent med Deichman Bjørvika gjennom å løse oppgaver rundt på bygget. “Bingo på Deichman” er en aktivitet der elevene skal bli kjent med biblioteket gjennom spennende oppgaver knyttet til kildekritikk.

Arrangeres av TENK og Deichman

    Praktisk info

    Tilbudet er åpent og gratis for ungdomsskoleklasser i Oslo. Opplegget varer i 90 minutter. Tidspunkter åpne for påmelding, tirsdag:

    kl. 09.30-11.00

    kl. 11.00-12.30