Samtale og debatt

KUN DIGITALT: Samtale med Jo Nesbø

Den internasjonale suksessen Jo Nesbø opplever er få forfattere forunt. Han møter poet Endre Ruset til samtale om eget forfatterskap, kjærligheten til litteraturen, lesing og biblioteket.

Stian Broch
Den internasjonale suksessen Jo Nesbø opplever er få forfattere forunt. Han møter poet Endre Ruset til samtale om eget forfatterskap, kjærligheten til litteraturen, lesing og biblioteket.
Tirsdag 8. des. 2020
19.00 - 19.45
Gratis - ingen påmelding

Dette arrangementet blir kun strømmet. Du kan ikke se dette arrangementet i selve biblioteket, men følg gjerne direktesendingen på Facebook-siden vår.

For å bidra til å bremse smittespredningen i Oslo, avlyser vi inntil videre alle publikumsarrangementer på Deichmans biblioteker. Du kan fortsatt se direktesendte Deichman-arrangementer på nett.

--

Nesbø har en udiskutabel posisjon som krimforfatter nasjonalt, så vel som internasjonalt. I høst er han her igjen, denne gangen med en riktig guffen og uhyggelig bygdekrim. Og selvsagt er vi spente på å høre mer om 'Kongeriket'!

Men – Nesbø er også selv en entusiastisk leser. På vårparten, mens verden var som mest nedstengt, kunne vi lese om en krimkonge som var nyforelsket i å lese bøker. Og i tillegg til så mye annet på hans CV, finner vi Harry Hole-stiftelsen med formål om å bidra til å gi barn i utviklingsland grunnleggende lese- og skriveferdigheter.

I tillegg til spenning, mørke og bestialitet, ser vi derfor frem til en prat med Nesbø om litteratur, lesing og leselyst – og om hvordan lesingen kan forandre oss. Nesbø møter poet, moldenser og sambygding, Endre Ruset, til samtale. Ruset har fulgt Nesbø musikalsk som litterært siden tidlig i tenårene. Dette gleder vi oss til. Velkommen!


  Praktisk info

  Strømming

  Se samtalen direkte på vår Facebook-side, Deichman Bjørvika. Der blir den liggende i 24 timer etter endt sending.

  Om bidragsyterne

  Jo Nesbø

  Jo Nesbø (f. 1960) er en av våre mest anerkjent og prisbelønnede krimforfattere med over 40 millioner solgte eksemplarer. Bøkene hans er oversatt til over 50 språk. Mest kjent er Nesbø for sine bøker om den forsofne politietterforskeren Harry Hole, men han har også skrevet enkeltstående krim, samt de populære barnebøkene om Doktor Proktor. Nesbø er opprinnelig utdannet siviløkonom og har i tillegg hatt suksess som vokalist og låtskriver for bandet Di Derre.

  Endre Ruset

  Endre Ruset (f. 1981) debuterte som poet i 2001 med den kritikerroste diktsamlingen 'Ribbeinas vingespenn'. Han har siden utgitt 'Kims lek' (2005), 'Elsket og savnet' (2014) og 'Noriaki' (2017). Ruset har jobbet med litteratur i flere former, blant annet med Bjørnsonfestivalen, som kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival og som litteraturkritiker for Romsdals Budstikke. I likhet med Nesbø er han født og oppvokst i Molde.

  Bøker av Jo Nesbø ()

   Bøker av Endre Ruset ()