Formidling og fortelling

Lars Mytting: "Skråpånatta"

Lars Mytting kommer til oss for å snakke om «Skråpånatta», det siste bindet i den episke «Søsterklokke»-trilogien!

Foto: Mathias Fossum
Lars Mytting kommer til oss for å snakke om «Skråpånatta», det siste bindet i den episke «Søsterklokke»-trilogien!
Onsdag 11. okt. 2023
18:00 - 19:00
Gratis - ingen påmelding

Endelig er «Skråpånatta» her, romanen som avslutter den historiske romantrilogien om de myteomspunne søsterklokkene i Gudbrandsdalen! Med de foregående romanene «Søsterklokkene» (2018) og «Hekneveven» (2020) har Mytting etablert seg som en av våre mest leste forfattere.

Hos oss møter Mytting kritiker Anne Merethe K. Prinos, en av kritikerne som trakk fram «Hekneveven» som en av de femten beste norske skjønnlitterære utgivelsene fra 2018 til 2020 i forbindelse med formidlingsprosjektet «Beste norske 2018 – 2020». Prinos anmelder for Aftenposten og er generalsekretær i Norsk kritikerlag. I 2008 ble hun kåret til årets kritiker.

I «Skråpånatta» veves en ny generasjon Hekne sin historie sammen med de klangfulle Søsterklokkene, 400 år etter at søstrene Halfrid og Gunhild vevde Hekneveven, veven som ifølge myter skal vise framtida. Handlingen er satt til andre verdenskrig i Butangen i Gudbrandsdalen, der Gunhilds klokke kimer lengselsfullt mot Halfrids, som henger i Dresden. «Skråpånatta» er en storslått fortelling om et bygdesamfunn og et Norge på vei inn i krig, om slekters gang og angiveri, om en prests urokkelige tro på Heknevevens varsler om selveste Skråpånatta, den kjente verdens siste dag, da en brann skal utslette alt, før jorden skal skrapes ned til bart fjell og levende og døde bringes til doms ved soloppgang.

Arrangementet er støttet av Fritt ord og Kulturrådet.

Velkommen til en litterær kveld på Deichman Lambertseter!

Arrangeres av Deichman Lambertseter