Lesesirkel

Lesesirkel: "Neiden 1970"

Velkommen til lesesirkel! Den siste tirsdagen i måneden har vi lesesirkel på Deichman Bøler.

Foto: Erik Thallaug
Velkommen til lesesirkel! Den siste tirsdagen i måneden har vi lesesirkel på Deichman Bøler.
Tirsdag 27. sep. 2022
17.30 - 18.30
Gratis - påmelding
Påmelding til katrine.urke@deichman.no

Til lesesirkelen 27. september skal vi lese romanen "Neiden 1970" (2015) av Ingeborg Arvola. Send e-post til katrine.urke@deichman.no for påmelding og for å stå på e-post-lista der vi stemmer fram månedens bok med mer.

Ingeborg Arvola har skrevet mange bøker for barn og voksne og er for mange kjent som forfatteren av de kjempefine barnebøkene om Buffy By. Denne våren har hun gitt ut "Kniven i ilden", første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet, til stor jubel fra lesere og kritikere. Det ser ut til at Arvola nå får sitt store gjennombrudd som voksenbokforfatter. Den nye boka har lange ventelister, derfor har vi gått noen år tilbake i tid og leser "Neiden 1970" fra 2015.

Forlaget skriver følgende om boka:

"I Neiden 1970 skriver Ingeborg Arvola om barndommen sammen med faren i den kvenske bygda Neiden i Øst-Finnmark. Faren spiser epler i underbuksa og vasker kopper og sokker i samme vann. Fisketurene varer gjennom natta og fyllekulene enda lenger. Samlivet deres er fylt av glede, tilhørighet, fylleangst og flid. Barndom og voksenliv reflekterer hverandre i denne sterke og sarte romanen."

Ansvarlig for lesesirkelen er bibliotekar Katrine Judit Urke. Diskusjonsspørsmål knyttet til bøkene sendes ut per e-post noen dager før lesesirkelen. Bøker kan hentes på biblioteket i forkant av møtene.