Lesesirkel

Lesesirkel: "Til fyret" av Virginia Woolf

Vil du ha noen å snakke med om bøkene du leser?

Vil du ha noen å snakke med om bøkene du leser?
Tirsdag 4. juni 2024
16:45 - 17:45

Deichman arrangerer lesesirkler, hvor alle deltagerne leser samme bok og så møtes for å diskutere boken.

Denne gangen diskuterer vi "Til fyret" av Virginia Woolf.

Forlaget Skalds omtale: I "Til fyret" frå 1927 blir familien Ramsays ferie på øya Skye, og trivialitetane rundt ei stadig utsett utflukt til det nærliggande fyret, løfta til stor litteratur. Romanen er ei oppvising i den intense, djuptborande skrivemåten til Virginia Woolf. Verket er rekna som eit stjerneeksempel på bruken av stream of consciousness, der forteljinga følgjer den indre straumen av tankar, innfall, inntrykk og kjensler i menneskesinnet. "Til fyret" kan også lesast som ei sjølvbiografisk gransking av oppvekst og vaksenliv. Kritikarar har utropt romanen til eit meisterverk, og boka vart ein bestseljar alt i Woolfs levetid.

Prosaen til Virginia Woolf er kjend for å søke sanninga i bevisstheita til romanfigurane ved bruk av nye litterære grep. Alt i si levetid var Woolf sett på som ein stjerneforfattar, men først i samband med kvinnerørsla på 1970-talet vart ho for fullt oppdaga internasjonalt. Ingen av verka hennar er tidlegare utgitt på nynorsk.

Har du spørsmål om lesesirkelen for voksne på Lambertseter? Send e-post til guro.slastad@deichman.no.

Skulle du helst brukt mobilen litt mindre? Denne våren fokuserer Deichman på skjermtid. Med arrangementer, bokanbefalinger og gode steder å være, hjelper vi deg å ta tida tilbake.


Vil du lese mer av Virginia Woolf? ()

Sjekk ut disse titlene: