Samtale og debatt

Linn Ullmann i møte med Åsa Linderborg

En ung kvinne og en voksen mann. Hvem sitter egentlig med makten?

Foto: Linn Ullmann/Kristin Svanær-Soot, Åsa Linderborg/Gyldendal
En ung kvinne og en voksen mann. Hvem sitter egentlig med makten?
Torsdag 17. mars 2022
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
På nett
Gratis - påmelding

Hvordan skriver man en historie man ikke vil huske? Linn Ullmann reiser tilbake til 1983 for å finne igjen den jenta hun var. Begjæret raser i den unge jentas kropp. Hvem var hun egentlig?

En 16 år gammel jente drar til Paris for å bli tatt et bilde av. Der innleder hun et forhold til den mye eldre fotografen. Gjennom sin roman “Jente, 1983” undersøker Linn Ullmann minner, glemsel, fortid og nåtid. Det er både brutalt og besettende, og Ullmann er nominert til Nordisk råds litteraturpris for denne vakre romanen.

Åsa Linderborg, kommentator og kritikerrost forfatter, leder samtalen. Med sin selvbiografiske roman “Mig äger ingen” tok hun Sverige med storm. Hennes seneste bok, “Året med 13 måneder”, nyanserer den heftige metoo-debatten som fant sted i Sverige. Som kommentator setter Linderborg mangt et tema på agendaen, og har nylig tilstått at hun ikke vil vise sitt aldrende ansikt på TV.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika. Opptaket blir liggende ute i 14 dager.

  Lån en bok av Linn Ullmann ()