Samtale og debatt

Metoo i middelalderen

Mor og datter Hjorth samtaler om ‘Kristin Lavransdatter’.

Foto: Ali/Odd E. Nerbø, Hjorth/Sara Angelica Spelling, Hjorth/Kalle Sigelius
Mor og datter Hjorth samtaler om ‘Kristin Lavransdatter’.
Torsdag 19. mai 2022
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Hvorfor forlater Kristin Lavransdatter hjemsted og forlovede og drar i kloster? Hva er det som skjedde som er så skjellsettende at hun hengir seg til Gud istedenfor å gifte seg med Simon Darre?

Når folk flest tenker på det berømte nobelprisvinnende verket til Sigrid Undset, ‘Kristin Lavransdatter’, ser de gjerne for seg den sterke kjærlighetshistorien mellom Kristin og Erlend. Men det er ikke det heftige møtet mellom Kristin og Erlend som Vigdis Hjorth og Line Normann Hjorth synes er mest interessant. De har gått sammen om å utforske Kristins radikale valg med å forlate elskede Jørundgård i Gudbrandsdalen og dra helt til Nonneseter i Oslo. Det er kanskje den første delen av hele trilogien som har størst relevans i dag. Det handler om krenkelse, fortielse, om mor og datter, og om det litt overnaturlige.

Samtalen ledes av Fett-redaktør og poet Sumaya Jirde Ali.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika. Opptaket blir liggende i 14 dager.

  Lån bøker med og om Kristin Lavransdatter ()