Godt og blandet

Mette Edvardsen: Time has fallen asleep in the afternoon sunshine

Et bibliotek av levende bøker.

Et bibliotek av levende bøker.
Søndag 15. sep. 2019
12:00 - 16:00

Gratis - påmelding

Telf. 906 92 256 / billett(a)blackbox.no

En gruppe utøvere har lært seg en bok utenat. Sammen danner de en samling av levende bøker. De som besøker biblioteket velger en bok de vil lese, og boken tar leseren sin med til et sted i biblioteket eller ut på Schous plass, mens de resiterer sitt innhold.

Vi anbefaler at du reserverer tid på forhånd:

Tel. 906 92 256

E-post (innen 24 timer før): billett(a)blackbox.no

Du kan også bare komme innom biblioteket og reservere en bok og et tidspunkt.

Ideen til dette biblioteket av levende bøker kommer fra science-fiction romanen 'Fahrenheit 451' av Ray Bradbury fra 1953. Det er en framtidsvisjon over et samfunn der bøker er forbudte fordi de ansees som farlige, et samfunn hvor lykke skal oppnås i fravær av kunnskap og kritisk tenkning. Tallet 451 viser til temperaturen når papir begynner å brenne. I denne romanen oppstår det en undergrunnsbevegelse av mennesker som lærer seg bøker utenat for å kunne bevare disse for fremtiden.

I prosessen med å lære seg en bok utenat trer leseren for et øyeblikk inn i rollen som forfatteren og blir til boken. Uansett hvor mye du lærer noe utenat så må du fortsette å praktisere ellers vil du glemme det igjen. Det å lære seg noe utenat er en kontinuerlig prosess av å minnes og å glemme.

I samarbeid med OSLOBIENNALEN FØRSTE UTGAVE 2019–24

Arrangeres av OsloBIENNALEN / Black Box