Samtale og debatt

Motstand = Styrke

Et brutalt ærlig foredrag om psykisk helse med Adil Khan

Et brutalt ærlig foredrag om psykisk helse med Adil Khan
Torsdag 13. okt. 2022
12:00 - 14:00
Gratis - ingen påmelding

Foredraget “Motstand = Styrke” har blitt omtalt som oppvekkende, usminket, brutalt, samfunnskritisk og ærlig. Adil snakker om hvordan hver enkelt av oss kan få kontakt med vårt sinn og den indre dialogen, som ofte kan jobbe imot oss. Dagens samfunn består av en sterk forventnings- og prestasjonskultur der det hele tiden er et stort jag etter suksess og bekreftelse. Adil’s imponerende CV har gitt store inntrykk av denne suksessen, men den indre tomheten Adil kjente hele livet er det han setter ord på i dag.

Han belyser ensomheten, ekskluderingen og den dype depresjonen han gikk igjennom helt siden ungdomsårene. Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø. Dette ga Adil en tung bagasje, noe som ledet til store mengder selvhat og til slutt suicidale tendenser. Han forteller om veien ut av mørket. Eierskapet til eget liv har vært nøkkelen hans, det krevde en god dose selvinnsikt, selvkritikk og intenst arbeid med psykolog.

Adil Khan er for mange kjent som vinner av den første sesongen av ‘So You Think You Can Dance’ på TV Norge, dommer i “Norske Talenter” på TV2 og programleder for ‘Adils Hemmelige Dansere’ på NRK. Han har stått på de største teaterscenene i Norge og har mottatt en rekke pris-nominasjoner for roller i TV, film og teater. Talentet og formidlingsevnen hans har gjort han til en kritikerrost skikkelse i kulturbransjen. Hans siste prosjekt på skjermen var ‘Adils Hemmelige Dansere’ på NRK. Begge sesonger ble nominert til Gullruten og siste sesong endte opp i Gullrekka.

Uavhengig av en fremadstormende karriere forsvant Adil fra rampelyset. Han tok tidlig sterk avstand fra kjendiskultur og kjente på behovet for å gå dypere til verks i sinnet sitt for å hjelpe flere mennesker som har slitt med psyken. De siste 7 årene har han holdt foredrag på fulltid, fire av disse som fast foredragsholder for organisasjonen Mental Helse. Siden 2013 har Adil holdt rundt 400 foredrag for ungdom, lærere og fagpersoner i helse-sektoren. Dette gjør han til en av de mest populære foredragsholderne innenfor psykisk helse.

Adil har en fantastisk evne til å ufarliggjøre tabubelagte temaer og stigma rundt psykisk helse slik at mennesker får et språk på vanskelige tanker og følelser.

Arrangeres av Fontenehuset Oslo Øst, Åwesome Events & Deichman Tøyen