Samtale og debatt

Norges ukjente oppdager: Carl Lumholtz

Morten Strøksnes lar oss bli kjent med Norges eneste tropeoppdager.

Foto: Sandberg/Steinar Rorgemoen, Strøksnes/Baard Henriksen
Morten Strøksnes lar oss bli kjent med Norges eneste tropeoppdager.
Torsdag 24. nov. 2022
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Norske Carl Lumholtz var verdensberømt for sine ekspedisjoner. I dag kjenner ingen til ham lenger. Hvorfor det? Forfatter Morten Strøksnes går tett på oppdageren i sin nye bok, mannen som en gang ble nevnt i samme åndedrag som Nansen, Amundsen og Livingstone. Hva skjedde?

Morten A. Strøksnes har reist i Carl Lumholtz’ fotspor ut i verden, til fjerne regnskoger, ørkener og fjellmassiver. Forfatteren har også besøkt norske og utenlandske arkiver og museer på leting etter oppdagerens omfattende samling og forskning. I boka ‘Lumholtz' gjenferd. Verden rundt i sporene til en glemt hvit oppdager, på leting etter alt som ble borte, og det som ble igjen’ oppsummerer han sine funn og opplevelser.

Velkommen til en spennende samtale hvor vi blir bedre kjent med tropeoppdageren Carl Lumholtz’ liv og samtid i all dens prakt, villskap og voldelighet.

Frilansjournalist, forfatter og forteller Sigri Sandberg leder samtalen.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika. Opptaket blir liggende i 14 dager.

  Lån bøker av Morten Strøksnes ()

   Lån bøker av Sigri Sandberg ()