Samtale og debatt

Oppvekst mellom to kulturer

Abid Raja og Kadafi Zaman forteller begge personlig om å vokse opp mellom to kulturer i det moderne Norge.

Foto: Abid Raja/Venstre, Kadafi Zaman/Goran Jorganovich
Abid Raja og Kadafi Zaman forteller begge personlig om å vokse opp mellom to kulturer i det moderne Norge.
Torsdag 14. okt. 2021
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Abid Raja og Kadafi Zaman har mye felles. De tilhører samme generasjon. Foreldrene deres reiste til Norge fra samme region i Pakistan. De gikk på Blindern omtrent samtidig og var del av samme studentmiljø på 90-tallet. I voksen alder har de begge hatt svært synlige yrkeskarrierer i den norske offentligheten.

I ‘Min skyld - en historie om frigjøring’ forteller Abid Raja svært åpent om skyggesidene ved den pakistanske kulturen og sin vei mot å frigjøre seg fra en oppvekst med vold, mobbing og andres forventninger. Kadafi Zamans ‘Drømmen om Norge - fra Punjab til TV2’ er først og fremst preget av takknemlighet, til pakistansk kultur og mulighetene i det norske samfunnet. Samtidig har han som journalist dekket en rekke saker som har gitt ham et annet perspektiv.

I Deichman Bjørvika møtes de til samtale om å vokse opp mellom to kulturer i det moderne Norge. Hvordan leser de to hverandres bøker? Hvilke erfaringer deler de - og hvilke deler de ikke? Og hvordan ser det ut for de unge som vokser opp i dag?


    Praktisk info

    Billetter og strømming

    Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret en plass må du ha billett. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00.

    Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.