Film og spill

Oslo Pix: Kandis for livet

Sverige har Vikingarna, Norge har Ole Ivars og i Danmark har de Kandis.

Foto: Beofilm
Sverige har Vikingarna, Norge har Ole Ivars og i Danmark har de Kandis.
Onsdag 7. juni 2023
18:00 - 19:30
Deichman Bjørvika
Kino (Underetasje)
Gratis - påmelding

I opptakt til Oslo Pix filmfestival, viser Deichman Bjørvika og Oslo Pix et utvalg filmer som fortjener å bli løftet frem igjen.

Dansebandet Kandis har eksistert siden 1989 og ledes an av den karismatiske forsangeren Johnny Hansen. Dokumentaren Kandis for livet er et innblikk i bandets historie, men kanskje først og fremst et bekjentskap med gruppens mest lojale fans som ikke kjenner hverandre, men som alle har samme dype dedikasjon. For dette er ikke en klassisk musikkdokumentar der vi tas med på reisen fra bandets spede begynnelse til livet øverst på dansebandtronen. Det er et innblikk i en fankultur som overgår det meste og en frontmann som fungerer som en egen frelser som alltid stiller opp.

I filmen intervjues Kandis-Johnny og noen av hans mest hardcore fans som forteller om det tette båndet dem imellom, og samtidig letter frontmannen på sløret om den tragiske hendelsen som forvandlet livet i 2008. Dansebandsjangeren er like elsket som den er hatet, men fankulturen kan oversettes til hvilken som helst musikksjanger.

Jesper Dalgaard har laget en helstøpt dokumentar som er dypt menneskelig, svært rørende og delvis morsom om tematikk som kjærlighet, ensomhet og det å ha hverandre. Med andre ord; en film på samme linje som en drivende god dansebandlåt.

Arrangeres av Oslo Pix og Deichman

  Om filmen

  • Dokumentar
  • Varighet: 1 t. 30 min.
  • Aldersgrense: 9 år
  • Tale: Dansk
  • Tekst: Norsk undertekst
  • Format: DCP

  Praktisk info

  Billetter

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før visningen, kl. 08:00.

  Om Oslo Pix

  Oslo Pix Filmfestival skal være en bred publikumsfestival som viser prisvinnende og grensesprengende filmer, om det er store Hollywood-produksjoner, eksperimentelle indie-fortellinger eller toneangivende klassikere. Oslo Pix Filmfestival finner sted på Vega Scene og Ringen Kino, samt på mindre lokale scener og utendørslokasjoner i bydelen. Oslo Pix Filmfestival arrangeres for sjette gang 28.08-03.09.2023.