Samtale og debatt

Påfyll-live: Anja Sletteland om Giskesaken

Velkommen til et direktesendt foredrag med Anja Sletteland, forfatter av boka "Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet".

Anja Sletteland
Velkommen til et direktesendt foredrag med Anja Sletteland, forfatter av boka "Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet".
Tirsdag 19. mai 2020
12:00 - 13:00
Deichman Nydalen
Facebook-siden Deichman Nydalen
Gratis - ingen påmelding

Høsten 2017 reiste kvinner over hele verden seg i protest mot seksuelt maktmisbruk. I Norge ble #metoo snart omtalt som «en kulturrevolusjon» og «det største som har skjedd siden kvinner fikk stemmerett». Det tok imidlertid ikke lang tid før den samfunnsomfattende #metoo-kampanjen havnet i skyggen av én sak: Konflikten rundt Arbeiderpartiets daværende nestleder Trond Giske.

Da Giske-saken sprakk, sto Arbeiderpartiet midt i oppvasken etter høstens katastrofevalg. Anklagene mot Giske ble umiddelbart tolket som et uttrykk for maktkamp i partiet. Men hva handlet maktkampen egentlig om? Ble Giske utsatt for et skittent spill fra sine politiske motstandere, eller viste saken det motsatte - at Giske var så mektig at det var utrygt å si fra om hans oppførsel?

I boka "Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet" analyserer forfatterne Anja Sletteland og Kristin Skare Orgeret pressedekningen av Giske-saken, rydder opp i de opphetede debattene og peker ut en ny retning for #metoo.

Vi inviterer til et direktesendt foredrag med Anja Sletteland. Det vil bli mulig å stille spørsmål underveis. Du ser direktesendingen på Facebook-siden Deichman Nydalen.

Sletteland (f. 1981) er førstelektor i retorikk ved Universitetet i Oslo. Hun er spesialist på kommunikasjon i konfliktfylte situasjoner, og har de siste årene forsket på #metoo.


    Se her:

    Denne direktesendingen vil foregå på Facebook-siden Deichman Nydalen. Sendingen blir liggende tilgjengelig på Facebook i én uke etter arrangementet.

    Om Påfyll:

    Med frokostforedragsserien Påfyll tilbyr Deichman gratis påfyll til kropp og sinn gjennom solide, opplysende og engasjerende foredrag i kombinasjon med enkel servering. På grunn av koronasituasjonen blir dette foredraget formidlet digitalt.