Samtale og debatt

Påfyll med Erle Marie Sørheim

Vi markerer 30 år siden Berlinmurens fall!

Vi markerer 30 år siden Berlinmurens fall!
Torsdag 7. nov. 2019
11:00 - 11:45
Gratis - påmelding
oppsal@deichman.no eller ring 22 76 12 60

Erle Marie Sørheim kommer til oss hele veien fra Berlin for å snakke om boken "Til Berlin faller" (2018), vise bilder av tunnellåpningene fra privat samling i egen kjeller (!!!), snakke om murhistorier og om Berlins 1900-talls historie.

Påfyll tilbyr Deichman gratis påfyll til kropp og sinn gjennom solide, opplysende og engasjerende foredrag i kombinasjon med enkel servering.

Husk å melde deg på slik at vi vet hvor mye vi skal handle inn. Påmelding til oppsal@deichman.no eller ring 22 76 12 60

Dette skriver forlaget (Kagge) om boken:

Tidlig april 1940: Aftenpostens Berlin-korrespondent Theo Findahl kommer over sensasjonelle opplysninger. Tyskland planlegger å invadere Norge. Men ingen tar meldingene hans på alvor. Findahl hadde kommet til Berlin året før, og ble værende i byen under hele krigen.

Dagbøkene hans skildrer både rystende verdensbegivenheter og det stadig tøffere dagliglivet i den tyske hovedstaden. Rundt Findahl spinner forfatteren et stort nett av andre nordmenn og skandinaver – forretningsfolk, studenter og korrespondenter i alle politiske farger. I 1941 blir Findahls eventyrlystne nevø, Dresden-studenten Sverre Bergh, rekruttert til å spionere for de allierte. Han kommer snart på sporet av hemmeligheter som kan avgjøre krigen. Samtidig følger vi familien Hjort.

I sentrum står den frittalende Johan Bernhard Hjort, en tidligere nasjonalsosialist som dømmes til husarrest i Tyskland. Hans antinazistiske datter Wanda forstår snart at oppholdet kan brukes konstruktivt.

Til sist samles trådene i en dramatisk fortelling om en lite omtalt del av norsk krigshistorie. Det tredje riket er på sammenbruddets rand. Det handler om å overleve – til Berlin faller.