Samtale og debatt

Påfyll med Stian Bromark

Interessert i Tyrkias historie?

Siw Pesswar / Res Publica
Interessert i Tyrkias historie?
Onsdag 8. mai 2024
11:00 - 12:00

Stian Bromark forteller fra sin splitter nye bok "Tyrkia - landet mellom to verdener".

Den moderne republikken Tyrkia er hundre år og landets historie er rik og fascinerende. Tyrkia ble etablert på restene av det osmanske riket. Landets første statsminister Ataturk moderniserte landet, gjorde det mer vestlig orientert og begrenset religionens plass i samfunnet. Under dagens statsminister Erdogan har islam de siste 20 årene igjen fått en politisk rolle, og landet blir stadig mer autoritært.

Tyrkia framstår som et splittet land der ulike krefter kjemper om makten. Istanbul har både en asiatisk og en europeisk del, og byen er utgangspunkt for forfatter Stian Bromarks spennende og aktuelle bok fra et land som har vært og er så viktig for europeisk politikk, kultur og økonomi.

Stian Bromark er forfatter og redaktør, og har gitt ut en rekke sakprosabøker.

Skulle du helst brukt mobilen litt mindre? Denne våren fokuserer Deichman på skjermtid. Med arrangementer, bokanbefalinger og gode steder å være, hjelper vi deg å ta tida tilbake.

Arrangementet er gratis og uten påmelding. Deichman tilbyr påfyll til kropp og sinn med foredragsserien Påfyll: solide, opplysende og engasjerende foredrag i kombinasjon med enkel servering.