Verksted og kreativitet

Palestinsk broderi: Min bestemors kjole

Velkommen til foredrag og verksted i Tatreez, palestinsk korssting

Asmaa Salim
Velkommen til foredrag og verksted i Tatreez, palestinsk korssting
Mandag 12. feb. 2024
17:00 - 19:00

Med nål og noen tråd av silke og bomull, pleide de palestinske bestemødre å lage en verden av trær, blomster, fugler og stjerner på sine thobe (folkedrakter). Disse ble brukt til hverdags og ved ulike anledninger, og de minner om sine fordrevne byer og landsbygder i Palestina før 1948.

Palestinsk broderi, eller Tatreez Fallahi, er tradisjonell fargerik kunst som har vært et viktig symbol for identitet og tilhørighet med sine unike mønster. Det ble arvet i flere generasjoner. Hvert område i Palestina har sine motiver som viser tilknytting til jord og naturen. Palestinsk broderi som bruker korssting teknikk fikk verdensarvs status i 2021 hos UNESCO.

Deichman Stovner inviterer til et foredrag og verksted om palestinsk broderi, historien bak mønstrene og Tatreez reise gjennom årene. Asmaa Salim som jobber på Deichman er selv palestiner og kommer med sin bestemors kjole (thobe). Hun er veldig interessert i palestinsk broderi, og har sin egen boksamling om det. Asmaa er også designer og lager smykker med Tatreez, hun eier Maramia Boutique på Etsy.

Bli med på verksted etter foredraget, det man trenger av utstyr og materiale ligger klart hos oss. Vi serverer myntete med managish zatar! (Timian-blanding på brød)

Arrangeres av Deichman Stovner