Formidling og fortelling

Strikk og lytt - med Hanne Ørstavik!

Hanne Ørstavik leser fra "ti amo" mens du strikker!

Baard Henriksen
Hanne Ørstavik leser fra "ti amo" mens du strikker!
Tirsdag 28. sep. 2021
14.00 - 15.00
Gratis - påmelding

Velkommen til Strikk og lytt med forfatterbesøk! I forbindelse med vår deltakelse i prosjektet «Beste norske 2018-2020», har vi invitert Hanne Ørstavik til å lese fra sin nære og vakre roman «ti amo».

Ta med deg ditt strikketøy eller hva enn det måtte være av håndarbeid som hekling, broderi eller annet. Kanskje blir du kjent med en ny forfatter eller du får en ny strikkevenn.

Hent ut gratisbilletter på Hoopla-siden vår. NB! Hvis du tidligere har hentet ut billett til den opprinnelige utgave av Strikk og lytt den 28. september, gjelder billetten din fortsatt. Du trenger ikke hente ut en ny.

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

Om beste norske:

«Beste norske 2018-2020» er et prosjekt i regi av Lom folkebibliotek. Fire av landets fremste litteraturkritikere har blitt invitert til å kåre de 15 beste norske skjønnlitterære utgivelsene fra 2018 til 2020. Bernhard Ellefsen, Anne Merethe K. Prinos, Margunn Vikingstad og Janneken Øverland står for utvalget.

67 bibliotek fra hele landet deltar i prosjektet. Bibliotekene vil formidle bøkene gjennom utstillinger, lesekampanjer og arrangement. Hver uke fra 6. september til 13. desember blir en av bøkene presentert med omtaler av kritikerne.

Hos oss på Lambertseter vil deltakelsen i prosjektet merkes gjennom utstillinger, arrangementer og høytlesninger. Følg med for flere arrangementer i forbindelse med prosjektet!

Lik «Beste norske 2018-2020» på Facebook for å bli med å diskutere bøkene: https://www.facebook.com/bestenorske

Om «ti amo» (Forlaget Oktober, 2020), omtale skrevet av kritiker Janneken Øverland:

«ti amo» handler om kjærlighet og død. Det er en vakker og sørgelig, men oppløftende og livsbejaende bok. Er det en roman eller en selvbiografisk fortelling? Den kan med utbytte leses i forlengelsen av den forrige boka til Hanne Ørstavik, Roman. Milano, og den har flere likhetstrekk med forfatterens egen livshistorie. Jeg i boka er en norsk kvinne. Hun er gift med en italiensk mann. De bor sammen i Milano. Men en sykdom kaster en skygge over forholdet deres: Han har fått en alvorlig kreftdiagnose. Den vil han ikke snakke om. «Ti amo» betyr «jeg elsker deg» på italiensk, og disse to elsker hverandre nært og inderlig. Å si de to ordene rommer alt de ikke klarer å snakke om. Å leve så tett på en døende gir kvinnen en opplevelse av hva kjærlighet, sorg og ensomhet er, men også en dypere forståelse av vårt mirakuløse liv.

Smittevernstiltak:

Det vil være begrenset antall plasser. Ellers ber vi om at gjeldende smittevernråd overholdes.