Samtale og debatt

Tilbake til DDR med Jenny Erpenbeck

Den tyske leserfavoritten møter litteraturkritiker Knut Hoem.

Foto: Erpenbeck/Katharina Behling, Hoem/Javier Auris
Den tyske leserfavoritten møter litteraturkritiker Knut Hoem.
Onsdag 1. feb. 2023
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Med sin nyeste roman, ‘Kairos’, beviser den tyske forfatteren Jenny Erpenbeck nok en gang at hun er en av Europas største samtidsforfattere. På østsiden av Berlinmuren i 1986, møtes Katharina og Hans tilfeldig. Det utvikler seg raskt til et kjærlighetsforhold, til tross for at Hans allerede er gift og at det er hele 34 år som skiller dem.

Dette er ikke bare en fortelling om kjærlighet, men også en historie om et helt spesielt regime. Det er både fascinerende og skremmende. Hos Erpenbeck får vi et helt unikt innblikk i dagliglivet under DDR. Det handler om mennesker, om øyeblikket og om en brytningstid. Forfatteren gjenskaper et levende DDR i romanen. Leseren blir tatt med på kafeene, i gatene og blir kjent med tankesettet hos menneskene som bodde der. Erpenbeck vokste selv opp i DDR, og var på alder med sin egen romanfigur da muren falt.

Denne kvelden møter Jenny Erpenbeck journalist og litteraturkritiker fra NRK, Knut Hoem, til samtale. Samtalen foregår på engelsk.


  Praktisk info

  Billetter

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08:00.

  Lån bøker ()

  Du kan låne med deg bøker skrevet av Jenny Erpenbeck hjem.