Samtale og debatt

Torsdagstreff: Eirik Veum

Vi markerer FN-dagen med foredrag ved Eirik Veum! Han kommer til oss for å snakke om sin nyeste bok "De døde for Norge".

Vi markerer FN-dagen med foredrag ved Eirik Veum! Han kommer til oss for å snakke om sin nyeste bok "De døde for Norge".
Torsdag 24. okt. 2019
11:00 - 11:45
Gratis - ingen påmelding

Under annen verdenskrig tjenestegjorde flere tusen nordmenn i ulike utenlandske militæravdelinger og organisasjoner. Mer enn 1400 ble drept i strid eller døde i forbindelse med tjenesten. Mange av de falne finnes det få opplysninger om i den norske krigshistorien.

"De døde for Norge" er den første samlende fremstillingen av nordmenn som falt i alliert krigstjeneste.

Boka er viet ofrene og er skrevet for å gi oppmerksomhet til dem som kjempet militært for de allierte, og betalte den høyeste prisen. Dette er et viktig bidrag til den norske krigshistorien som fortsatt ikke er ferdigskrevet, og viser at krig koster, også for dem som seiret.

Vi har torsdagstreff hver uke kl. 11.00-11.45, med ulike aktiviteter og underholdning. Det serveres alltid kaffe med noe godt til. Det er gratis å delta og krever ingen påmelding.

Har du spørsmål om arrangementet eller andre saker, henvend deg til biblioteket i betjent tid eller kontakt Natalia Taranenko: natalia.taranenko@deichman.no / 22 76 12 60