Samtale og debatt

Tove Janssons verden

Bli med når vi dykker vi inn i Janssons forunderlige og fantastiske univers med forfatter Ragnar Hovland og illustratør Anna Fiske.

Bli med når vi dykker vi inn i Janssons forunderlige og fantastiske univers med forfatter Ragnar Hovland og illustratør Anna Fiske.
Tirsdag 15. des. 2020
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

75 år har gått siden mummitrollene så dagens lys. I ‘Småtrollene og den store oversvømmelsen’ lot forfatter Tove Jansson verden bli kjent med de hvite, myke vesenene, og resten er historie…

I dag selges Mummi-produkter verden over og det kommer stadig nye utgivelser, TV-serier, film og tegneserier. Lista er lang og begeistringen for universet stor. Men hva er det med disse figurene som får oss til å fylle skapene med fargerike kopper og lese romanene igjen og igjen? Og hva av Tove Janssons rike kunstneriske arv har havnet helt i skyggen av dette kommersielle maskineriet?

Vi har fått med oss to Tove Jansson-entusiaster som begge har et sterkt forhold til både mummidalen og andre siden av Janssons kunstneriske virke. Ragnar Hovland er forfatter, oversetter og dramatiker. Anna Fiske er illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Sammen snakker de med Aftenposten-journalist, forfatter og Jansson-elsker Kristin Storrusten.

Velkommen til Deichman, og velkommen til en kveld i Tove Janssons fantasifulle verden!


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du hente ut billett på forhånd. Billettene slippes tirsdag 1. desember kl. 08.00.

  Får du ikke brukt billetten(e) din(e) ber vi deg gi beskjed til formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår Facebook-side, Deichman Bjørvika. Der blir den liggende i 24 timer etter endt sending.

  Smittevern

  Arrangementene våre skal være trygge, og alle som deltar skal kunne holde god avstand til hverandre. I tråd med Oslo kommunes smittevernregler har vi derfor kun et begrenset antall plasser på arrangementene.

  Alle som deltar må ha billett, sånn at vi kan ta kontakt hvis det blir behov for smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Bøker av Tove Jansson ()