Kurs og læring

Utstilling: ARTivisme

ARTivisme er en vandreutstilling med digitale tegninger og tekster som springer ut fra Cecilia Salinas’ etnografiske feltarbeid blant nordmenn med minoritetsbakgrunn

Cecilia Salinas
ARTivisme er en vandreutstilling med digitale tegninger og tekster som springer ut fra Cecilia Salinas’ etnografiske feltarbeid blant nordmenn med minoritetsbakgrunn
Lørdag 14. mai 2022
07:00 - 23:00
Deichman Nydalen
Underetasjen
Gratis - ingen påmelding

Karakterene i utstillingen viser lengsel etter å høre til et sted når rasisme, diskriminering og forskjellsbehandling er en del av deres erfaringsverden.

Utstillingen står i underetasjen på Deichman Nydalen, og kan oppleves i hele mai i bibliotekets åpningstider.

ARTivisme er en vandreutstilling som består av digitale tegninger og tekster som springer ut fra forskningsprosjektet «Privatlivets grenser» ved Sosialantropologisk institutt. Bildene og tekstene i utstillingen er del av en serie skapt under Cecilia Salinas’ etnografiske feltarbeid blant nordmenn med minoritetsbakgrunn i kunst- og kultursektoren i 2021.

ARTivisme består av 15 digitale tegninger og kan forstås som kunstneriske feltnotater. Alle temaene som utstillingen berører springer ut fra hva deltagere i prosjektet har fortalt Cecilia, eller hva hun har observert. De fiksjonsfylte karakterene i utstillingen og deres fortellinger er ikke direkte representasjoner, men de er utviklet fra hva den enkelte deltager har sagt og fra den bredere feltkonteksten. Karakterene i utstillingen viser lengsel etter å høre til et sted når rasisme, diskriminering og forskjellsbehandling er en del av deres erfaringsverden.

For mer informasjon om prosjektet, se www.ceciliagsalinas.no