Samtale og debatt

Verktøykasse for antirasister

Vi må ikke tåle så inderlig vel, den rasismen som ikke rammer oss selv.

Foto: Christensen/Marte Christensen, Pumba/Tarjei Krogh, Mohamed/Ellen Johanne Jarle, Abdel-Fadil/UiO
Vi må ikke tåle så inderlig vel, den rasismen som ikke rammer oss selv.
Torsdag 1. des. 2022
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Det har kokt på sosiale medier etter at poet, dramatiker, redaktør og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali delte historien om den rasistiske episoden hun nylig ble utsatt for. Hendelsen resulterte i politianmeldelse for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. I tillegg til enormt mye støtte, har kommentarfeltene også rent over av hat, hets og trusler.

Vi må vise solidaritet: nå er det nok! La oss ta et oppgjør med rasismen iblant oss. Vi aksepterer ikke at våre melaninrike venner, familiemedlemmer, kollegaer og medmennesker for øvrig, utsettes for rasisme. Men hva skal til for å få bukt med dette omfattende samfunnsproblemet? Hva kan hver og en av oss bidra med, og hvordan gå fra taus tilskuer til et handlende medmenneske?

For å gi oss verktøykassa vi trenger, kommer:

- Richard Edward Bravo AKA Pumba: rapper og låtskriver.

- Mona Abdel-Fadil: forsker ved HL-senteret, særlig opptatt av hvordan sterke følelser driver konflikter om identitet, religion og kultur, særlig på nett. En av kuratorene bak utstillingen U/synlig hverdagsrasisme i Norge.

- Stig H. Christensen: journalist, forfatter og tidligere prosjektleder i Vålerenga mot rasisme.

- Ordstyrer: Ammal Ahmed Haj Mohamed: produsent og strategiansvarlig for inkludering og mangfold på Sentralen, og leder Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom.


  Praktisk informasjon

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika. Opptaket blir liggende i 14 dager.

  Bøker om antirasisme ()

  Lån med deg bøkene hjem.