Foto: Jarvin

Ingrid Espelid Hovig

født
1924
død
2018
nasjonalitet
Norge

Ingrid Espelid Hovig var husstellærer, forfatter, oversetter, matveileder og Norges første fjernsynskokk. I nesten 40 år ledet hun Fjernsynskjøkkenet på NRK, totalt over 300 programmer. Forfatterskapet omfatter rundt 60 kokebøker som hun har skrevet og bidratt til. Kokebøkene hennes regnes som standardverk for moderne norsk matlaging.

I samlingen

2021Tradisjonen tro : Ingrids julemat og juletradisjoner
2016Julefortellinger
2015Jeg elsker salat : 260 lekre salater som det tar mindre enn 20 minutter å lage / David Bez
Salad love
2014Helt enkelt baking
2013Helt enkelt : en basiskokebok
2013Ingrid ber til julefest
2013Lett traktering
2012Bills asiatiske smaker / Bill Granger
Bill's everyday Asian
2011Jamie på 30 minutter / Jamie Oliver
Jamie's 30 minute meals
2010Den Rutete kokeboken
Rutiga kokboken
2010Ingrid og Eyvinds livretter
2008365 sunne middager på en halv time
2007Den Rutete fiskekokeboken
Fiskkokboken
2007Ingrids matminner
2006Julemat
2006Kjøkkentips : råvarer, utstyr og matlaging
2004Helt enkelt jul
2004Mine 80 klassikere fra norsk og internasjonalt kjøkken
2000Den Blårutete kokeboken
Kokboken
2000Ingrid og kokkene : Lars Barmen, Bent Stiansen, Hans Robert Brun, Harald Osa, Morten Schakenda, Jørn Lie, Lars Erik Underthun, Odd Ivar Solvold, Trond Moi, Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm og Terje Ness
1999Vel bekomme / Øyvind Thorsen
1998Julegleder : jul for hele familien / Anne-Lise Mellbye
1994Ingrids beste julemat
1993Gyldendals store bakebok
ICA förlagets stora bakbok
1993Høstetid : en bok om å ta vare på frukt, bær og grønnsaker
1992Den smårutete kokeboken
Kokboken
1992The best of Norwegian traditional cuisine
1991Skjell og skalldyr
1989Gyldendals nye store kokebok
1986Velkommen til mitt kjøkken : 20 år i fjernsynskjøkkenet
1975Aleneboerens kokebok