Sommerles 2019

Hva er det?

Går du i 1.-7. klasse, eller skal du starte på skolen til høsten? Bli med på Sommerles - Norges største og kuleste lesekampanje!

Sommerles er for alle, enten du vil lese selv, høre på lydbøker eller lese høyt sammen med andre. Lesing på alle språk teller like mye.

5000 barn i Oslo er allerede i gang med lesingen. Dette mener de om noen av bøkene:

«Boken er kjempe fin fordi jeg liker dyr og jeg er detektiv selv.»
Om «Dyrehagedetektivene» av Mona Grivi Norman
«Den kom inn i hjertet mitt, på en måte.»
Om «Fugl» av Lisa Aisato
«Å shit!!!!!!! KRYPTALPORTALEN ER EN SÅ BRA BOK!!!!! Kryptalportalen er en bok som på en måte er alt på en gang. Det er en bok jeg virkelig anbefaler. Les den, du kommer til å elske den.»
Om «Kryptalportalen» av Bobbie Peers

Ny Sommerles-fortelling

Hver uke kan du åpne et nytt kapittel i årets spennende Sommerles-fortelling «Det blodrøde lyset». Den starter slik:

«En kald vind feide gjennom Asbjørn. Det kjentes som den trengte helt inn i hjertet. Hvor var han? Hva hadde skjedd? Han så seg forskremt rundt. Han var på et fremmed, øde sted. Og det var storm! Vinden røsket i ham og overalt var det snø. Til alle kanter, så langt øyet kunne se. Skarp, virvlende snø gjorde det umulig å se noe annet enn hvitt i alle retninger. Jo. Der var det noe – det lå noe mørkt i snøen. En person!»

Fortellingen finnes bare på sommerles.no og er skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

Når er det?

Sommerles pågår mellom 1. juni og 31. august 2019.

Hvordan blir jeg med?

Spør mamma, pappa eller en annen foresatt om lov til å delta og lag en bibliotekkonto sammen på sommerles.no Var du med i fjor, kan du bruke samme brukernavn og kodeord i år.

(Alt du må gjøre for å bli med, er å registrere deg på sommerles.no. Det gjør du sammen med mamma eller pappa, eller en annen voksen. Resten av sommeren er det bare å lese!)

Poeng, kodeord og premier

Du samler poeng for alt du leser og registrerer på sommerles.no. Du kan kommentere på bøkene og se hva vennene dine liker å lese. Du kan også vinne digitale trofeer og hente kodeord og premier på ditt nærmeste Deichman-bibliotek.

Sommerles-fest

Til høsten blir du som er sommerleser invitert til fest på Deichman Hovedbiblioteket. Festen skjer på Kulturnatta fredag 13. september 2019. Invitasjonen kommer på e-post.

Vil du vite enda mer om Sommerles, se https://altom.sommerles.no. Det er gratis å være med på Sommerles.