Bli med på Sommerles!

Sommerles.no

Deichman inviterer alle barn i 1. til 7. klasse i Oslo med på Norges kuleste lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august. Du kan også være med hvis du begynner i 1. klasse til høsten eller blir ferdig med 7. klasse i vår. Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med!


Logg inn:

Sommerles er å ha det gøy med bøker. For å bli med må du opprette en profil på sommerles.no sammen med en forelder eller foresatt. Var du med på Sommerles i fjor? Da kan du bruke samme profil i år. Så er du klar?!

Årets Sommerlesfortelling

På sommerles.no kan du følge årets sommerlesfortelling "Fanget i spillet" av forfatter Mari Moen Holsve. Hovedpersonene Astrid og Asbjørn oppdager et nytt rom i Verdensbiblioteket, Datahulen, og det fører dem inn i spillenes verden. Noe mystisk stjeler Vili og veien gjennom spillene er eneste måte å redde hen på. Fortellingen er spesialskrevet for Sommerles og har oppgaver til hvert kapittel du kan prøve deg på.

Jo mer du leser og registrerer på sommerles.no, jo flere poeng og premier får du. Du kan også få nye boktips, se hva vennene dine leser og skaffe deg digitale trofeer.

Deichmans podkast "Lesekoden" har en episode fra mai 2021 som enkelt forklarer hva Sommerles går ut på.

Astrid og Asbjørn 2024

Astrid og Asbjørn 2024

Kodeord og premier:

På biblioteket kan du hente kodeord og premier for all lesingen du har gjort. I Oslo har vi fire premier. Du får varsel når du har nok XP til å hente de tre første premiene. Den fjerde premien deler vi ut på level 50. Har du kommet helt hit, får du ikke varsel, men kan hente premie på et av Deichman-bibliotekene likevel. Hvilken level du er på, ser du i profilen din.

Kom også innom oss når du trenger mer å lese på. Vi hjelper deg med å finne akkurat den boka du vil ha. Og husk, det teller like mye om du leser selv, hører på lydbok eller lytter til noen som leser høyt. Du kan også velge hvilket språk du vil lese eller høre på.

Bokanbefalinger for deg mellom 6 og 9 år: ()

.

    Bokanbefalinger for deg mellom 9 og 12 år: ()

    .