Anbefales
Hør her'a!

Roman

Hør her'a!

15 år gamle Mahmoud ser for seg en sommerferie med lange late dager på en benk utenfor blokka sammen med kompisen, Arif den enøyde. Men sommeren blir annerledes enn det Mahmoud hadde planer om. Familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Onkel ji gjør store øyne i Norge, og så lurer han på hva det er med Ali, lillebroren til Mahmoud, som ikke oppfører seg slik gutter skal. Mahmoud blir stilt overfor store prøvelser denne sommeren, både som bror og sønn i en pakistansk familie. Dette er en historie som sparker i alle retninger og er en sjelden stemme med mye på hjertet. Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterGulraiz Sharif
Utgitt2020

«Lett engasjerende underholdning, verdt å lese spesielt i disse dager.»

Le! Du som heter Kari eller Ola, du som hetter Mohammed eller Ramma, du som heter Antonella eller Giovanni! Bare le! Le av det som gjør oss så like og samtidig så annerledes.

Passer for deg som ...

finner dagene utfordrende og trenger noe å le av.

An
AnaDeichman
«Verdt å høre; den har mye å si! »

Denne her ga meg så mye mer enn jeg hadde venta! Boka er morsom; den harselerer ikke bare med etniske nordmenn og våre vaner, men tuller godlynt også med andre kulturer. I tillegg er den inkluderende og klok. Mahmoud er så snill og omtenksom, og jeg blir ordentlig glad i både han og resten av familien hans. Den har dybde og den åpner øya våre.

Passer for deg som ...

liker varme historier med humor.

EldridEldridDeichman
«Hysterisk morsom drabantfortelling!»

Bli med til drabanten, hvor Mahmood og enøyde Arif bor. Hvor tiden går sakte og pengene sjelden strekker til. Hvor boligfeltene er som små landsbyer, fulle av nestekjærlighet og sladrekjerringer, og turen til nærbutikken er dagens høydepunkt. Se opp for en uventa tvist!

Passer for deg som ...

vil ha et større vindu inn i drabantbyens liv.

Da
DanieleDeichman