Anbefales
Jo har skjedd

Roman

Jo har skjedd

De andre på trinnet til Frida har begynt å stå i gjenger i skolegården, men Frida vil heller ta noen spurterunder når det er friminutt. Hun elsker å spurte, og hun spurter dritfort. En dag begynner Jo i klassen, og da spurter det litt i hjertet til Frida. For det er noe med måten han sier hei på, mellomrommet han har mellom fortenna og det veldig lange skjerfet. Dessuten ønsker han å bli kjent med Frida. Men det Frida ikke skjønner er hvorfor han også vil henge med turnjenta Marthe med H. Marthe med jåle-H og rosa boblejakke. Marthe er alt det Frida ikke er, eller det hun ønsker å være. Dette er en fortelling om overgangen fra barn til ungdom, fra vennskap til kjærlighet, fra å ville skille seg ut, til å ville være som alle andre. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterKristine Rui Slettebakken
Utgitt2020

«Klar for å bli kjent med en ny barnebokfavoritt?»

Dette er den beste barneboka jeg har lest på lenge! Fortellingen om Frida (og Jo) er et friskt pust, og fikk meg til å le og fnise og gråte og lengte etter mer. Passer ekstra godt for barn i aldersgruppa 9-13 år, og for absolutt alle som liker en knakende god barnebok.

Passer for deg som ...

vil humre av og heie på kule karakterer i barnelitteraturen!

MarenMarenDeichman
«Velskrevet om det å bli ungdom.»

Levende og godt fortalt om Frida som blir stående utenfor og som ikke er så opptatt av overgangen fra barn til ungdom. Som leser føler en med Frida når hun kjenner det kribler i magen, da Jo begynner i klassen. Etter hvert utspiller det seg et drama mellom dem, og leseren blir en ivrig tilskuer.

Passer for deg som ...

er opptatt av virkelighetsnære bøker.

BarbroBarbroDeichman