Anbefales
Bjørnegap
1 i Deichman liker denne

Roman • Dystopier

Bjørnegap

Livet i Bearmouth består av hardt arbeid i kullgruvene. Dagene administreres av strenge rutiner, og menneskene i gruvene aksepterer stille virkeligheten de lever i – belønningen for arbeidet deres kommer angivelig i det neste livet. Den solfylte verdenen over bakken er ikke mer enn et fjernt minne. Newt har bodd og arbeidet i gruvene hele livet og tror på alt han får fortalt – helt til den mystiske Devlin ankommer. Newt begynner å se på Bearmouth på en ny måte og trekker hele systemet i tvil. Han setter i gang en serie hendelser som kan få hele verdenen deres til å rakne. Omtalen er utarbeidet av BS.
ForfatterLiz Hyder
OversetterMerete Alfsen

«For en som aldri har lært seg å lese, har bokstavene magisk kraft»

Vi skal langt ned i de dype gruvene i Bjørnegap: Det er skittent, det er hierarkisk, det er livsfarlig. Et skarpt portrett tegnes fram ved hjelp av et helt spesielt språk, og det er umulig å ikke bli følelsesmessig engasjert i hovedpersonens kamp for forståelse, rettferdighet og frihet.

Passer for deg som ...

liker sterke følelsesmessige leseropplevelser og annerledes språkbruk

MarieMarieDeichman
«Barnearbeid i gruvegangene»

Selv om denne historien startet mørkt og ble enda mørkere, gledet jeg meg til hver gang jeg kunne sette meg ned og lese noen kapitler til. De korte kapitlene, med språket til en gruvegutt som ikke helt har lært å skrive, og som ikke legger noe imellom, skaper til sammen en rystende historie om barnearbeid men også en varm fortelling om samhold.

Passer for deg som ...

lar deg engasjere av urettferdighet, og ikke har klaustrofobi.

AnneAnneDeichman

Mer fra Liz Hyder

    Andre har også lånt