Anbefales
Hvordan bli (en skandinavisk) feminist

Hvordan bli (en skandinavisk) feminist

20 veier til mer likestilling på jobben, i livet og i kjærligheten

I denne boken oppsummerer Marta Breen i 21 punkter hvorfor det er viktig å være feminist i dag, og hvordan en selv kan oppnå likestilling i både livet og kjærligheten. Hun oppfordrer blant annet til å tjene sine egne penger, organisere seg, kjenne kroppen sin, ta en pause fra speilet og beholde sitt eget navn. Marta Breen har skrevet flere sakprosabøker om feminisme og kvinnekamp, blant annet «Kvinner i kamp» (2018), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterMarta Breen
Utgitt2020

«Pensum for både ungdom og voksen! »

Feminisme på 1-2-3! Perfekt startlektyre for den som ikke helt vet hva feminisme er, men har lyst til å lære mer. Er du allerede en selvutnevnt feminist er dette håndboka du trenger for å ta diskusjonen der du jobber, der du bor og der du går på skole.

Passer for deg som ...

Er feminist eller lurer på om du skal bli.

Deichman-ansatt
«Hvis du bare skal lese en aktuell bok om feminisme, er dette boken!»

På enkelt vis og i korte trekk forklarer forfatteren deg det du trenger å vite om skandinavisk feminisme, hvorfor det har lyktes, og hvor langt vi enda har å gå. Jeg slukte boken i rekordfart fra perm til perm, sulten på mer. Jeg tror virkelig at denne boken er det vennlige dyttet som flere trenger, for å stupe inn i betegnelsen "feminist".

Passer for deg som ...

er usikker på om du er feminist.

DariaDariaDeichman