Anbefales
Kvinner i kamp

Tegneserie

Kvinner i kamp

150 års kamp for frihet, likhet, søsterskap!

For 150 år siden var kvinner og menns liv svært forskjellige. Kvinner hadde få muligheter til å bestemme over seg selv, de fikk ikke stemme ved valg eller tjene egne penger. Faren bestemte over henne, til hun giftet seg. Deretter var det ektemannens tur. Først da kvinnene begynte å organisere seg skjedde det endringer. I denne boka handler det om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper opp gjennom tidene. Fra erklæringen av kvinners rettigheter i 1848, gjennom kvinnebevegelsen, suffragettene, prevensjon og abortspørsmål til Malalas kamp og menneskehandel og kjønnslemlestelse. Boka er rikt illustrert med tegneseriestriper. Sakprosa for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterMarta Breen
IllustratørJenny Jordahl
Utgitt2018
Inngår i serieLeser søker bok

«Den komplekse kampen for kvinnefrihet på en konsis og treffsikker måte»

Tror du kvinner alltid har hatt rett til å tjene egne penger? Eller fått lov til å tale i det offentlige rom? Denne tegneserien er perfekt for deg som vil få bedre oversikt over hvilke viktige damer som virkelig har kjempet for kvinnefrigjøring gjennom tidene. Når du leser denne, får du virkelig lyst til å vite mer om disse inspirerende kvinnene.

Passer for deg som ...

vil få ståloversikt over kvinnefrigjøringen på en leken måte.

Deichman-ansatt
«Kvinnehistorie og feminisme på 15 minutter!»

Denne boken burde vært pensum for ungdom! Marta Breen har et talent i å tygge opp viktig og kompleks informasjon, for så å servere det på en frisk og spennende, kortfattet måte. Dette er en helt unik bok om vår felles viktige historie og arv, som kan leses igjen og igjen - på tvers av generasjoner.

Passer for deg som ...

vil lære det grunnleggende om kvinnehistorie og feminisme.

DariaDariaDeichman