Anbefales
Noe tapt og noe vunnet

Biografi • Oppvekst • Selvbiografier

Noe tapt og noe vunnet

Det er lite som tilsier at Tara Westover vil ende opp som Harvard-student. Hun vokser opp i fjellene i Idaho, på kant med sivilisasjonen, med foreldre som lever i konstant apokalypseberedskap. Familien har et kriselager fullt av hermetikk, og de skyr myndigheter, sykehus og skoler. Om natten sover familien med fluktveske i senga. Likevel tar Tara grep for å utdanne seg selv, og da hun er 17, setter hun fot i et klasserom for første gang. Vitebegjæret tiltar i styrke da hun lærer om historiske hendelser, som ingen før har nevnt for henne: Holocaust, den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen og mer. Taras kunnskapstørst bringer henne videre til Cambridge og Harvarduniversitetet. Men blant de ærverdige murbygningene og ambisiøse medstudentene, blir hun nødt til å spørre seg: hvor langt har hun fjernet seg fra røttene sine? For langt? Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterTara Westover
OversetterHilde Stubhaug
Utgitt2019

«Dommedag truer rett rundt hjørnet. Tror faren til Tara. »

Har du også vokst opp i en radikal, religiøs familie med doomsday preppers? Som fornekter leger og tradisjonelle medisiner, og tar barna ut av skolen? Ikke? Det har Tara. Dette er en forbløffende, rå og sterk klassereise om å bryte ut og ta livet i egne hender.

Passer for deg som ...

liker utrolige oppvektskildringer, episke klassereiser - eller begge.

EldridEldridDeichman
«Fengende om uvanlig oppvekst.»

Nå elsker jeg memoarer generelt, men blander du dommedagsprofeter inn i blandinga, så øker du muligheten for at jeg leser boka med 250%. Taras Westovers historie om oppveksten i Idaho og veien mot universitetsgrad er inspirerende, underholdende og til tider sjokkerende.

Passer for deg som ...

vil lese om andres liv.

Deichman-ansatt