Anbefales
The heart is a lonely hunter

Roman

The heart is a lonely hunter

Den døve Singer fungerer som en slags skriftefar for en samling svært ulike mennesker i en liten sørstatsby på 1930-tallet. De betror seg til ham, én etter én: den svarte doktoren Copeland, ungpiken som elsker musikk, den krakilske kommunisten Jake og den sympatiske barkeeperen Biff. Singer lytter til alle, men selv lengter han intenst etter sin gamle venn Antonapulos, som er innlagt på asyl i en annen by. Romanen skildrer det harde og fattigslige livet i den lille byen, hvor kamper rundt rase, klasse og kjønn er hverdagskost. Boka ble utgitt på norsk i 1945, men foreligger nå i ny oversettelse. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterCarson McCullers
Inngår i seriePenguin classics

«De amerikanske sørstatene blir aldri det samme igjen»

McCullers sirkler karakterene, peiler seg inn på de gråsonene som mennesker helst vil unngå, men som den beste litteraturen bringer for dagen. En bok som på tross av å være grenseløst trist, fortsetter fremad, fordi kjipe ting skjer og verden går videre. Men det er også denne robustheten som gjør boka så fantastisk.

Passer for deg som ...

ønsker å bedre forstå de amerikanske sørstatene

Ma
MartinDeichman
«Innblikk i menneskenes liv.»

Carson McCullers skriver om mennesker som ingen annen. Indre liv, ytre liv, samliv - ingenting er for stort eller for lite for McCullers blikk. Dette var i tillegg debutboka hennes, OG hun var 23 år da hun skrev den. Kvalmt.

Passer for deg som ...

har glemt hvor vondt det kan være å være menneske.

Deichman-ansatt

Mer fra Carson McCullers

    Andre har også lånt