Kvinnfolk
fantastisk mat til verdensberømte damer
Denne kokeboken tar utgangspunkt i historiene til kvinner som har skilt seg ut, gått foran og endret verden på veldig forskjellige måter. Forfatterne omtaler seg selv som matelskere og feminister, er opptatt av sterke kvinner og har forsøkt å sette seg inn i hva de spiste. I boken portretteres kvinner som Frida Kahlo, Julia Child, Astrid Lindgren, Sigrid Undset, Oda Krohg, Marie Antoinette, Björk, Jane Austen og Mary Poppins. Leseren får et innblikk i deres liv, skjebner og tøffe valg – kombinert med spennende oppskrifter. Marianne Gjengedal har en master i kunstfag fra Kunsthøgskolen og arbeider som matstylist. Klaudia Pérès er utdannet og arbeider som fotograf. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
Forfattere | Marianne Pfeffer GjengedalKlaudia Iga Pérès |
---|---|
Utgitt | 2018 |