Anbefales
Dette er ikke oss
«trist, sterk, viktig. »
Deichman-ansatt
Thumbs up!7 i Deichman liker denne

Roman

Dette er ikke oss

roman

ForfatterAlaei, Neda
Utgitt:2019

Om boken

Det er snart et år siden Sannas mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, som så å si har sluttet å spise, og som knapt nok ser henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet å snakke til henne. Så begynner Yousef i klassen. Han lærer henne å ta bilder og å se verden på en helt ny måte. Også han har mer ansvar enn en ungdom skal ha, og Sanna finner endelig noen som forstår henne. Dette er en virkelighetsnær historie om ungdom som må ta vare på seg selv når foreldrene ikke makter å være foreldre. Den handler om omsorgssvikt, men også om et hjelpeapparatet som fungerer. Fortelling for ungdomstrinnet.

Originaltittel:

Dette er ikke oss : roman

Først utgitt:

2019

Målgruppe:
 • 13-15 år

 • Barn og ungdom

 • 11-12 år

Originalspråk:
 • Norsk (bokmål)

Fag/fiksjon:

Fiksjon

Form:
«Hva skjer når Sanna må passe på pappa?»

Kjenner du igjen følelsen av å tenke på karakterene i en bok som om de var dine egne gode venner? Sånn er det med denne boka! Møt Sanna og Yousef, to ungdommer som heller snakker om musikk og foto enn om det som er vanskelig. Debutant Neda Alaei skriver om dem og usynlig omsorgssvikt med en varme og innlevelse.

Passer for deg som ...

har kjent deg helt alene.

NoraNoraDeichman
«Hvor vondt er det ikke når de som skulle brydd seg mest, ikke ser deg?»

Denne boka ga meg et stikk i hjerte, en lyst til å klemme hovedpersonen hardt og si: «det kommer til å gå bra», selv om det ville være å overdrive. Jeg leste og gråt, leste og smilte. For selv om alt virker helt svart er det allikevel et lite lys. Av håp. Kanskje ikke der du forventer. Viktig om å bli sett, om kontroll og tap av kontroll. Og sorg.

Passer for deg som ...

ikke nødvendigvis trenger en O`happy happy ending.

Deichman-ansatt

Alle utgivelser

 • Dette er ikke oss

  Bok

  Dette er ikke oss : roman

  Utgitt 2019
  Norsk (bokmål)
  23 av 62 ledig
  9149966
  7 på venteliste