Anbefales
The left hand of darkness
1 i Deichman liker denne

Roman • Science fiction

The left hand of darkness

Winter er en jordaktig planet med to store forskjeller: værforholdene er permanent semi-arktiske og innbyggerne er alle av samme kjønn. Gjemt i et fjernt hjørne av universet, har de ingen kunnskap om tid eller rom hinsides deres verden, inntil et sendebud ankommer fra en annen planet. Omtalen er utarbeidet av BS.

«Lengter du etter snø? Winter har mer enn nok. »

To små mennesker på vei gjennom en nesten uovervinnelig isørken. En planet i evig vinter der politiske intriger varmer bedre enn ild. Jeg leser denne boka hver vinter, og jeg blir like fascinert over den hver gang! En like god undersøkelse av hvordan et samfunn hadde vært uten kjønnsroller, som et er en knasende god thriller med jakt over isen.

Passer for deg som ...

lengter etter vinteren.

PålPålDeichman
«Om å komme utenfra, og gradvis finne innsikt.»

Le Guin formidler noe viktig, og hun gjør det med en forestillingsevne som få kan måle seg med. Den som leser The left hand of darkness må akseptere sin rolle som en fremmed. Et spørsmål til ettertanke; hvordan ser en kultur ut, uten inndelingen mann/kvinne? Dette spørsmålet danner utgangspunktet for et spennende, utfordrende og rørende drama.

Passer for deg som ...

fremdeles ikke er overbevist om at sci-fi kan være relevant.

Ma
MartinDeichman

Mer fra Ursula K. Le Guin

    Andre har også lånt