Anbefales
Hvem skal trøste Knøttet?

Bildebok • Fortellinger • Rim og regler

Hvem skal trøste Knøttet?

Knøttet er liten, sjenert, ensom og redd. Han forlater hjemmet sitt for å dra på leting etter en venn, men tør ikke gi seg tilkjenne. Det blir en skummel reise som ender med at han må konfrontere den skumle Hufsa, men det fører i det minste til at han imponerer både Nurket og også seg selv. Nurk er nemlig enda reddere enn Knøtt: "Et Nurk er lett å skremme, for de er så bittesmå/ men de er enda lettere å trøste etterpå!" Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterTove Jansson
OversetterAndré Bjerke
Utgitt2017

«Nydelig og lærerik fortelling om ensomhet, frykt, vennskap og heltemot»

Det lille Knøttet er ensomt, men våger ikke å prate med noen – så ingen er der for å trøste. Gjennom en fantastisk fargerik fortelling i rim opplever han likevel eventyr, uttrykker heltemot, og erfarer et vakkert vennskap. Knøttet er lett å kjenne seg igjen i for alle som har opplevd å være litt sjenert eller alene.

Passer for deg som ...

er liten, sjenert, og elsker rytme og rim!

Tara ReinertsenTara ReinertsenDeichman
«Poetisk billedbok om kraften i vennskap.»

Knøttet er er et meget lite knøtt, og er redd for det meste. Han vil helst gjemme seg bort for hele verden, men hvordan kan han bli mindre redd og engstelig nå han hele tiden er alene? Nydelig fortelling om vennskap, med Tove Janssons velkjente illustrasjoner. En klassiker!

Passer for deg som ...

trenger trøst

Eli Eli Deichman